Növelje meg hűtő-kenő folyadékainak az élettartamát az LNS PhaSep rendszerével

A fémmegmunkáló folyadékok cseréjének fő oka az olajszennyeződés, amely jelentősen csökkenti a folyadék hűtő és kenő képességeit. A csere nem csak anyagi teher: a veszélyes hulladék mennyisége környezetterhelést is jelent. Az LNS PhaSep olajszennyezés eltávolító rendszer használata legalább 100%-kal hosszabbítja meg a hűtő-kenő folyadékok élettartamát, ami tehát nem csak költségmegtakarítást, de kevesebb veszélyes hulladékot is jelent. LNS_phasep_olajszuro_main

Megtérülés

A hűtő-kenő folyadékok minősége és képességei nagyban függenek a szennyezettségük mértékétől. A szennyezett folyadék használata a megmunkálás minőségét rontja és csökkenti a szerszám élettartamát is. A PhaSep rendszer használatával a megmunkálófolyadékok tisztításán keresztül a szerszámélettartam is növelhető, ráadásul a folyadékok cseréjére is ritkábban kerül sor, tehát a beruházás hamar megtérülhet.

Minimális karbantartás

A PhaSep rendszer nem csak költség- hanem időtakarékos is, ugyanis a három-négy havonta szükséges tisztítás néhány perc alatt elvégezhető, köszönhetően a lemezes kialakításnak. Így a berendezés rendelkezésre állási ideje kiemelkedő.

Feldolgozási kapacitás

Az olajszennyeződések hatékony eltávolítása csak a megfelelő tervezéssel érhető el. Az ideális áramlás biztosítása, a tökéletesen működő úszó egység kialakítása, valamint az egyszerű és gyors olajleválasztás mind feltétele a jól működő rendszernek.

LNS_phasep_mukodes

Az LNS PhaSep olajszűrő berendezés vázlatos rajza

A PhaSep rendszerben naponta 2200 liter hűtő-kenő folyadékot egy koaleszcer dobozba áramoltat. A TriVortex 3 gömbös úszóegység a folyadékfelszínen végzi az olaj leválasztását, majd azt egy tartályba vezeti. A megtisztított hűtő-kenő folyadék a gravitáció hatására a megmunkálógépbe visszaáramlik. Ez a keringetési eljárás és gyakoriság tiszta folyadékot garantál.

prevotex_trivortex

A TriVortex 3 gömbös úszóegység

LNS Eco

A hűtő-kenő folyadékban található szennyeződések és olaj kiváló táptalajt szolgáltat a baktériumok megtelepedéséhez. A PhaSep rendszer ezeket a felhalmozódott szennyeződéseket eltávolítja, így a folyadékban található baktériumok tápanyagát is. Általában a baktériumok felelősek a használt folyadék kellemetlen szagáért és a kezelőszemélyzet bőrgyulladásáért is. Az LNS megoldásának alkalmazásával tehát ezek a problémák is elkerülhetők, így ergonómikusabbá válik a munkakörnyezet. Így szűrés nem csak a gyártás minőségének kedvez: hangsúlyozandó az egészség- és környezetvédelmi hatása is.

Az LNS hűtő-kenő folyadék tisztító rendszere a kezelőszemélyzet, a környezet és természetesen a gyártástechnológia szempontjából is kedvező hatással bír. Hatékony folyadéktisztító eljárásának és megbízható működésének köszönhetően pedig egy gyors megtérülésű beruházást jelenthet az ipari szereplők számára.

További információ

Az LNS termékek magyarországi forgalmazója a Prevotex Hungary Kft. hivatalos weboldalán.

Megosztás
[
    ]