MÜGA újdonságok és termékportfólió a 2016-os AMB-n

Idén is megrendezésre került a világ egyik legszínvonalasabb, két évente tartott, nemzetközi fémmegmunkálási kiállítása, az AMB. A 2016. szeptember 13-17-ig tartó rendezvényre Stuttgartban lehetett ellátogatni, ahol több, mint 1.300 vállalat képviseltette magát. A kiállításon a MÜGA is bemutatta fejlesztéseit és legújabb berendezéseit működés közben.

muga_AMB_2016

A német szerszámgépgyártó és -forgalmazó MÜGA, teljeskörű szolgáltatást nyújt: nem csak a szerszámgépek eladásában, hanem a kiválasztásában és az üzemeltetés során felmerülő problémák megoldásában, szervizelésében is részt vesz. Mindezt Magyarországon az ORIGO CNC Kft. végzi, a MÜGA szerszámgépek forgalmazójaként.

Hatékonyság és kompakt méret: MÜGA R4530

Az R4530-as vertikális megmunkáló központ kompakt elrendezésű és kimagaslóan termelékeny, így igazán költséghatékony szerszámgép. A MÜGA termék főorsójának elegendő csupán 0,8 másodperc a főorsó 10000 1/min-re gyorsításához. Előnye továbbá, hogy többféle vezérlővel is választható (Mitshubishi M70, FANUC OiMD vagy Heidenhain TNC i530), így a már meglévő gyártási láncba könnyen beilleszthető.

muga_r4530

A MÜGA R4530 megmunkáló központ a 2016-os AMB kiállításon

Horizontális megmunkálóközpontok

A portfólió kivonatának bemutatása érdekében, az AMB-n két horizontális elrendezésű szerszámgépet is bemutattak. Az óttengelyes megmunkálóközpont, a MÜGA H250-5 axis egy, a tudásához képest kis méretekkel (mindössze 5,2 m²-t foglal) rendelkező megmunkáló központ. Kis helyigénye ellenére egy igazán stabil, precíz és megbízhatóan működő sokoldalú, számtalan alkalmazáshoz használható gépről van szó. Kiemelendő, hogy az öt tengelyes kialakítás lehetővé teszi az igazán komplex és bonyolult geometriával rendelkező alkatrészek gyártását is.

muga_h250-5

MÜGA H250-5 horizontális megmunkálóközpont

A MÜGA H320-P megmunkáló központok beépített palettacserélője és a szerszámcsere gyorsasága lényegesen lecsökkentheti a termelés szempontjából veszteségidőnek számító perceket. Egy szerszámcseréhez mindössze 1,6, míg egy palettacseréhez 5 másodpercre van szüksége. Ráadásul a szerszámtár elrendezésének köszönhetően a szerszámok keresése is igazán kevés időt igényel. Hasonlóan a H250-5-höz, a főorsójának sebessége elérheti a 12000 1/min-et, így nem csak gyors, de valóban termelékeny megmunkáló központokról beszélünk.

muga_h320-p

Horizontális elrendezésű MÜGA 320-P palettacserélővel ellátott megmunkáló központ

Esztergaközpont robottal: MÜGA iRobo-S

Termelékeny, gyors és hatékony gyártócellává alakul a CNC esztergaközpont a hattengelyes Mitshubishi robot integrálásával. Mivel a robot magában a szerszámgépben kap helyet, a telepítés során nem kell számolni a helyigényével. Ugyanakkor a robot állapota miatt sem kell aggódnia az üzemeltetőnek: a munkatértől egy automatikusan vezérelt ajtóval van elválasztva, ami megvédi a forgácstól és a fröccsenő hűtő-kenő folyadékoktól a berendezést. A felhasználó igényéhez igazítható a munkadarabok adagolása, azok kezelését, cseréjét és a kész munkadarabok eltávolítását pedig a robot végzi el az esztergaközponton belül.

muga_irobo_s

Az integrált robottal dolgozó MÜGA iRobo-S

Az iRobo-S újszerű és egyre népszerűbb robotos alkalmazást kínál, fokozva a termelékenységet és a biztonságot. Ugyanakkor a szerszámgépbe történő integrálással lecsökkenti a cella helyigényét. Továbbá megtalálhatók a MÜGA kínálatában a robotos kiszolgálású cellák, melyekben akár több szerszámgép kiszolgálása és a félkész termékek továbbítása történhet a robot által.

További információ

A MÜGA szerszámgépek magyarországi forgalmazója az ORIGO CNC Kutató, Fejlesztő, Gyártó, Kereskedelmi és Szerviz Kft. honlapján.

A MÜGA hivatalos weboldalán.