KUKA Robotics a 2016-os AUTOMOTIVE HUNGARY kiállításon

Idén ismét megrendezésre került a nagy sikerű nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, az AUTOMOTIVE HUNGARY. A Hungexpo Zrt. által rendezett kiállításon több, mint 250 kiállító, köztük 4 magyarországi autógyár, képviseltette magát. Jelen cikkünkben a KUKA Robotics által a kiállításon bemutatott autóipari alkalmazásokat tekintjük át. kuka_automotive-01 Az idei rendezvényen a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. napjaink termelési trendjeihez alkalmazkodó, azokat kiegészítő termékeivel jelent meg – bemutatásra került egy KR CYBERTECH nano robotkar, illetve egy LBR iiwa kollaboratív robot.

KUKA szenzitív robotok

Ez a robotcsalád nem az emberi munka kiváltására, sokkal inkább annak támogatására született. Ahogy Perity Gábor, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. értékesítési vezetője a rendezvényen készült videóban elmondta, a robottípust a KUKA cégcsoport fejlesztette ki. A hatékony gyártástámogató eszköz biztonságos alternatívát jelent olyan feladatok elvégzésére, ahol az emberi erő, vagy az emberi teherbírás nem elegendő. kuka_automotive-02 A kollaboratív robotok alkalmazását egy, a kiállítói standon berendezett szerelőcellával mutatták be. A látogatók testközelből tapasztalhatták meg, milyen egy robottal egy asztalon, védőrácsok nélkül dolgozni. A robot, érzékenységének köszönhetően, az emberi jelzéseket képes felhasználni a működése során, illetve az erőkifejtés határolásával a személyzet biztonságát is garantálja.

KR CYBERTECH nano sorozat

A 6-10 kg teherbírású robotcsalád a kategóriájában kimagasló teljesítménnyel és teljesítménysűrűséggel rendelkezik. Példás, 0,04 mm-es ismétlési pontossággal dolgozik, precizitása pedig nagy sebességű mozgások mellett is fenntartható. Kis méretű, kompakt, könnyű és karcsú robotkarok a KR CYBERTECH nano sorozat tagjai, melyeket tetszőleges beépítési helyzetben használhatnak, az alkalmazástól függően. Így olyan feladatokra is alkalmasak, amelyekre a hasonló méretű és teherbírású robotkarok eddig csak korlátozottan voltak bevethetők. Kialakításának köszönhetően a munkatere is megnövekedett: mind hátrafelé, mind lefelé nagyobb tartományban tud dolgozni, így rendkívül széles a lehetséges alkalmazások köre.

Ahogy évről-évre a hazai és nemzetközi vásárokon tapasztalható, a KUKA Robotics idén is számos újdonsággal jelentkezett az AUTOMOTIVE HUNGARY-n is, mint az autóipar jelentős beszállítója. Olyan alkalmazások kerültek bemutatásra, melyek elsősorban a járműiparban kerülnek felhasználásra, de igyekeztek bemutatni azt is, hogy ezek az eszközök milyen széles körben láthatnak el feladatokat az iparágon kívül is.

További információ

A KUKA Robotics Hungary Ipari Kft. honlapján. A KUKA LBR IIWA robotcsalád weboldalán.

Megosztás
[
    ]