KUKA – négy telephellyel a robotika piacán

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, mint vezető vállalat az ipari robotok gyártásában. A cég Magyarországon három telephellyel rendelkezik: Taksonyban, Füzesgyarmaton és Budapesten, ezekben jelenleg összesen több, mint 1300 fő a foglalkoztatottak száma. 2016. októberében pedig, átadásra került a negyedik, romániai telephely is.


KUKA Temesvár

A magyarországi telephelyek

  • Taksony

A Pest megyei település nem csak az adminisztratív terület székhelyét jelenti, ez a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. fontos termelési, tervezési és oktató központja is. Itt történik a KRC szekrények és kisrobotok tesztelése, az egyedi szekrénykábelezés, valamint a mechanikai gyártmányok, kábelek és tesztelt komponensek egésszé való integrálása is.

  • Füzesgyarmat

Békés megyében a KUKA Robotics Hungária az egyik legnagyobb munkahelyteremtő cég. A füzesgyarmati telephelyen történik a KUKA robotokat megmozgató vezérlőszekrények és az ahhoz szükséges lemezalkatrészek gyártása, valamint a vezérlőszekrények kábelezése.

  • Budapest

A vállalat budapesti irodájában az LBR iiwa robottípusok szoftverfejlesztése történik.

Új telephely Romániában

2016. októberében a cég új mérföldkőhöz érkezett: ünnepélyes keretek között megnyitotta negyedik telephelyét Romániában, Temesváron. A romániai telephely jelenleg öt munkavállalóval, 150 m²-es területen üzemel.

KUKA Temesvár

A vállalat főbb feladatai között szerepel a keleti régió (Románia, Bulgária) sales tevékenységének és a robotoktatásnak a teljeskörű ellátása, ilyen formában az új irodaközpont a keleti régió legmodernebben felszerelt, robot oktatócellákkal és tanteremmel működő oktatóközpontja lett.

A KUKA olyan megoldásokkal és újdonságokkal van jelen a robotika piacán, amelyekkel az élen jár az innováció területén. A cég kiáll amellett a felfogás mellett, mely szerint az automatizálás jövőjében, ember és robot között kollaboratív munka folyik. Az ember és a robot tökéletesen kiegészítik egymást – a KUKA ezen elv mentén igyekszik kielégíteni a piac igényeit, a világ minden pontján.

További információ:

A KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. hivatalos honlapján.