DMG MORI TechCenter Nap

A DMG MORI Hungary Kft. technológiai központjában került megrendezésre a vállalat TechCenter Napja. A rendezvényen a felhasználók és a cégcsoport fejlesztései iránt érdeklődők vettek részt, és nem csak szakmai előadásokat hallgathattak meg, hanem látványos technológiai bemutatókat is megtekinthettek. 2016_10_25_dmg_mori_techcenter-70 A TechCenter Napba a cég képviselői igyekeztek minél több érdekességet és újdonságot belesűríteni, illetve a meghívott partnereiknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítottak, ezzel tovább színesítve a programot. Az előadásokat a DMG MORI Hungary Kft. ügyvezetője, Kovács Gábor kezdte, röviden bemutatva a DMG MORI cégcsoport tevékenységét világszerte és Magyarországon. Külön kitért arra, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetkímélő megoldásokra és megújuló energiaforrások használatára. Ennek az iparágnak pedig nem csak felhasználói, hanem beszállítói is.

2016_10_25_dmg_mori_techcenter-39

Kovács Gábor a DMG MORI TechCenter Napon.

A megnyitót követően az ECOLINE termékvonal megújulásaként létrejött új termékcsaládokat: a CLX, CMX-U és CMX-V szerszámgépek új csoportjait mutatták be. Ezek közül a technológiai bemutatón a CLX 450 esztergát és a CMX 600 V vertikális megmunkáló központot ismerhették meg jobban a résztvevők. Az átnevezéssel nem csak a termék megjelölése változott. Ugyan nem az újrapozícionálás volt a cél- a CLX/CMX termékcsalád továbbra is a belépő szintű, univerzálisan alkalmazható termékkört jelenti- az elérhető legmodernebb vezérlési technológiával szerelték fel. A gépek folyamatos üzemeltetésre alkalmasak és számos megmunkálási feladat kivitelezéséhez használhatók.

A gépcsaládok megújítása során figyelembe vették a megfogalmazott vevői igényeket, így az alapáron kínált termék is rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek korábban csak opcionálisan voltak elérhetők. Ilyen például a 30 helyes szerszámtár, vagy az orsón keresztüli hűtés lehetősége. Emellett a választható vezérlés (Siemens, Heidenhain, FANUC, Mitshubishi) is növeli a lehetséges konfigurációk számát. Korábban világszerte okozott félreértést, ezért a rendezvényen kiemelték, hogy az új sorozatok gépeit már nem Kínában gyártják. Az európai felhasználókhoz a lengyel, illetve az orosz gyárak termékei jutnak majd el. Ennek köszönhetően a szállítási idő jelentősen lerövidül, így a felhasználó hamarabb üzembe állíthatja új szerszámgépét, melyet a kibővített opciólista szerint állíthat össze. 2016_10_25_dmg_mori_techcenter-23 A finanszírozási lehetőségekkel és a pályázat módjával kapcsolatban a Deutche Leasing értékesítési igazgatóhelyettese, Kálovits Attila, illetve Böröcz András, a Prospera Kft. ügyvezetője tartott rövid előadásokat. Ismertették a vásárlás lehetséges módjait, illetve bemutatták az aktuális pályázati lehetőségeket és azok területi hatáskörét.

Egy szünetet követően a Szervizszolgáltatás megújítását ismertették a DMG MORI szakemberei. Az alkatrészárazásban jelentős változások következtek be: nem csak csökkentették a termékek árait, hanem árgaranciát hirdettek a kínált elemekre. Ezen kívül az orsójavítási szolgáltatások, illetve az orsóalkatrészek áraiban is pozitív változás állt be a vevők számára. A Szervizszolgáltatás színvonalát a már magyar nyelven is elérhető (munkanapokon 8-17 óráig hívható) hotline emeli, amelyen keresztül világszerte 2500 szakképzett technikus segítsége érhető el. Az alkalmazás megkönnyítésére továbbá házi és kihelyezett képzéseket is kínál ügyfeleinek a DMG MORI cégcsoport. A szervizelés és javítás folyamatát tovább egyszerűsítheti a javító- és ellenőrző készletek üzemen belüli használata. A kofferek minden szükséges eszközt tartalmaznak, és szakszerű segítséget nyújtanak a felhasználónak a gép beállításához, illetve a lehetséges meghibásodások korai észleléséhez.

Az előadások zárásaként az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelő CELOS rendszerről, és annak a bemutatott szerszámgépeken való alkalmazhatóságáról esett szó. 2016_10_25_dmg_mori_techcenter-04 A technológiai bemutatók során a már említett CMX 600V és CLX 450 gépek mellett egy csúcsminőségű NLX 2500|700-as esztergaközpont megmunkálásait is megtekinthették az érdeklődők. A DMU 75 monoBLOCK szerszámgép bemutatója pedig méltó zárása volt a napnak. A szimultán öttengelyes géppel ugyanis igen látványos megmunkálást mutattak be a DMG MORI szakemberei. 2016_10_25_dmg_mori_techcenter-31 A DMG MORI Hungary Kft. TechCenter rendezvénye a bemutatókkal és az előadásokkal egy látványos és tartalmas szakmai találkozó volt, mely lehetőséget biztosított a cég újdonságainak megismerésére. Továbbá kiváló alkalom volt az információgyűjtésre és a szakmai kapcsolatok építésére is, mint a DMG MORI további rendezvényei is.

[nggallery id=345]

További információ

A DMG MORI weboldalán.

Megosztás
[
    ]