A REVEN innovatív légtisztítói az AMB 2016 kiállításon

Idén is megrendezésre került a világ egyik legszínvonalasabb, két évente tartott, nemzetközi fémmegmunkálási kiállítása, az AMB. A 2016. szeptember 13-17-ig tartó rendezvényre Stuttgartban lehetett ellátogatni, ahol több, mint 1.300 vállalat képviseltette magát.

Jelen cikkünkben az emulzió- és olajköd leválasztókat gyártó REVEN-ről írunk részletesebben. A REVEN hivatalos magyarországi forgalmazója a Rolatast Bt.

A vállalatról

A REVEN története egészen 1905-re nyúlik vissza, a vállalat már ekkor a gyártó üzemek és műhelyek extraháló készülékeinek és rendszereinek gyártásával foglalkozott. Ehhez a tevékenységükhöz a mai napig hűek maradtak: az ipari légtisztítók gyártására specializálódtak.

A területen szerzett több évtizedes tudás és tapasztalat generációról generációra gyarapodott, melyet a vállalat, szabadalmaiban, márkaneveiben és technológiáiban kamatoztatott. Ennek köszönhetően mára olyan korszerű gépek képezik portfóliójuk részét, melyek teljesen új normákat szabnak a piacon.

Légtisztítóik jelentős része az iparral szoros együttműködésben kidolgozott X-Cyclone mechanikus leválasztórendszerrel van felszerelve, ami a REVEN egyik olyan fejlesztése, mellyel a különböző aeroszolok, olaj, emulzió vagy más folyadék okozta levegőszennyeződések – ezzel együtt pedig a káros anyagok jelentős részének – levegőből történő leválasztása történik. A rendszer különlegessége , hogy segédenergia és segédanyagok nélkül működik, ezáltal a konvencionális technológiához képest egy sokkal költséghatékonyabb megoldást kínál.

Az idei AMB-n a REVEN két X-Cyclone légtisztítóval (egy kompakt rendszerrel és egy füstszűrő géppel), illetve egy olajköd leválasztóval képviseltette magát.

A bemutatott gépek

REVEN X-CYCLONE WM-1

A W3-as osztályú hegesztési füstök elszívására is alkalmas WM széria füstszűrői a marás, jelölés, lézerhegesztés és egyéb elektronikai és fémmegmunkálási gyártási folyamatok során keletkező légszennyeződések leválasztására lettek kifejlesztve. A korrózió-álló burkolat jelentősen nagyobb stabilitást és tartósságot, a gépekben használt kiváló minőségű, üvegszálas közvetítővel ellátott szűrő pedig hosszabb üzemi élettartamot biztosít, mint standard versenytársai.

A REVEN standján a WM-1 egy automata lézerhegesztő által generált füst elszívását végezte, hatékonyságát így működés közben is megtekinthették az érdeklődők.

REVEN X-CYCLONE WM-1 ©Rentschler REVEN GmbH

REVEN X-CYCLONE WM-1 ©Rentschler REVEN GmbH

REVEN X-CYCLONE C-Series

A C-széria kompakt rendszerei főként a feldolgozó gépek által kibocsátott, illetve a bevonatolás vagy élelmiszer-feldolgozás során keletkező, elhasznált levegő tisztítását, illetve a víz-bázisú aeroszolok leválasztását végzik. Tisztítható leválasztóegységeiknek és szabadalmazott X-Cyclone rendszerüknek köszönhetően akár a 99,9%-os hatékonyság is elérhető.

A kiállításon azt is meg lehetett nézni, hogyan működik a rendszer légbeömlését szabályzó Schneider Elektronik vegyifülke vezérlő.

REVEN X-CYCLONE C ©Rentschler REVEN GmbH

REVEN X-CYCLONE C ©Rentschler REVEN GmbH

REVEN SH

A REVEN SH olajköd leválasztó berendezés a REVEN legkisebb bemutatott gépe volt. A gép, számítógépes áramlástani technológiájának köszönhetően elemzi a légáram sajátosságait, és ennek megfelelően optimalizálja a leválasztás hatékonyságát. A gép nagyszerű ár-érték arányával, környezettudatos kialakításával és rendkívül alacsony energiafelhasználásával a legjobb kompakt megoldást kínálja az ipari olajköd leválasztásban.

REVEN SH ©Rentschler REVEN GmbH

REVEN SH ©Rentschler REVEN GmbH

ForrásREVEN

További információ:

A REVEN hivatalos honlapján.

A REVEN hivatalos magyarországi képviselője, a Rolatast Bt. honlapján.

Megosztás
[
    ]