A fejlődés következő lépcsőfoka: DMG MORI CLX/CMX gépcsaládok

A DMG MORI csoport termékfejlesztési stratégiájának eredményeként az ECOLINE széria klasszikus szerszámgépből folyamatosan átalakul egy ügyfél-központú, holisztikus megmunkálási megoldások alapját adó, még több lehetőséggel és fejlett technológiákkal felszerelt gépcsaláddá – mindezt vonzó áron és ezen túl már új név alatt.

A DMG MORI ECOLINE termékcsaládja 3 kisebb csoportra oszlik: a CLX sorozat univerzális esztergaközpontjaira, a CMX V sorozat vertikális megmunkáló központjaira, valamint az univerzális marógépekből álló CMX U sorozatra.

Összekapcsolt szolgáltatások, teljeskörű megoldások

Ugyan korábban egy gépbeszerzési döntés meghozatalakor az elsődleges szempont az adott szerszámgépek teljesítménye volt, ma inkább a teljes megmunkálási megoldás és a hozzá kapcsolódó lehetőségek által nyújtott összteljesítményt helyezik előtérbe a vásárlók. Ez a jelenség világszerte mindenhol megfigyelhető, adott iparszegmenstől, ügyféltípustól és a gépek által képviselt teljesítmény-osztálytól függetlenül.

Éppen ezért, a DMG MORI szakemberei igyekeznek olyan irányba mozdítani a gépfejlesztési folyamatokat, hogy különálló termékek helyett teljes megoldásokat kínálhassanak ügyfeleik számára – egy új technológiai portfólió, szoftveres megoldások és alkalmazások, melyek időről időre bővítésre kerülnek, hogy végül egy átfogó, moduláris építőelemekből álló rendszerként korlátlan lehetőségeket kínálhassanak a felhasználók számára.

Lehetőségek új tárháza

Ennek eredményeképpen a DMG MORI technológiai teljesítménye teljes egészében elérhetővé válik a CLX és CMX gépek felhasználói előtt. Mindez – többek között – az orsótechnológiai eszközök rendkívül széles választékában is megmutatkozik. Az új alapgépek forradalmi fejlődésének egyik legszembetűnőbb eredménye – nem megfeledkezve a CLX 450 széria szintén említésre méltó, maráshoz opcionálisan elérhető, 60 mm-es úthosszal rendelkező Y-tengelyéről – valószínűleg az opcionális NC forgóasztal, mely hatékony 4-oldalas megmunkálást tesz lehetővé a CMX V sorozatú gépek esetében, valamint a megnövelt gyorsbeállási sebesség és a korábbi verziókhoz képest megduplázott kapacitással rendelkező szerszámtár az új CMX U gépek esetében.

Ezeken felül a 3D vezérlési lehetőségek, a DMG MORI technológiai ciklusokhoz való hozzáférés és más forradalmi szoftveres megoldások is jól tükrözik az új fejlesztési irányzat által nyújtott előnyöket. Ezek a lehetőségek teszik a DMG MORI-t a világon egyetlen olyan szerszámgépgyártó vállalatává, mely gépeit a SIEMENS, HEIDENHAIN, FANUC és a MITSUBISHI legkorszerűbb 3D-s vezérlő szoftvereivel szereli fel. Különösen nagy előrelépést jelent, hogy mostantól a CMX V széria tagjai is elérhetők HEIDENHAIN vezérléssel. Emellett, a fejlesztéseknek köszönhetően, az automatizálási lehetőségek egy teljesen új dimenziójával ismerkedhetnek meg a vállalat ügyfelei, akik ezentúl a világ bármely országából elérhetik a DMG MORI Academy által biztosított képzéseket és oktatási programokat is.

Az ECOLINE jövője

A teljes portfólióba való integrálásnak köszönhetően az alapgépek egyre nagyobb szerepet kaphatnak majd a vállalat globális innovációs stratégiájában. Ez természetesen semmilyen korlátozással és hátránnyal nem jár majd a korábbi ECOLINE felhasználókra nézve. Éppen ellenkezőleg: A már sokak által megtapasztalt, kiváló minőségű szolgáltatások és pótalkatrész ellátás mellett a korábbi felhasználók számára a DMG MORI Academy által biztosított képzések is elérhetővé válnak.

Az új gépek:

CLX 450

CLX 450

CMX 600 V

CMX 600 V

CMX 50 U

CMX 50 U

A CLX 510 munkatere

A CLX 510 munkatere

A CMX V szerszámgépek Heidenhain vezérléssel is felszerelhetők.

A CMX V szerszámgépek Heidenhain vezérléssel is felszerelhetők.

ForrásDMG MORI

További információ:

A DMG MORI hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]