VT Metal Kft. – a legnagyobb hazai bérgalván üzem működtetője

A főként CNC vezérlésű gépekkel forgácsolt alkatrészek gyártásával és felületkezelésével foglalkozó VT Metal Kft. Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú ipari cégcsoportjához, a VIDEOTON Holding Zrt-hez tartozik. Ennek a háttérnek, valamint a vertikális integrációnak köszönhetően a cég teljes körű fémmegmunkálási szolgáltatást tud nyújtani, eleget téve a sokrétű vevői igényeknek.

ktl-epulet

A VT Metal Kft. több, mint 50 éve folytat felületkezelési tevékenységet, ennek eredményeként mára a cég üzemelteti Magyarország legnagyobb bérgalván üzemét, Székesfehérváron, a VIDEOTON Ipari Parkban. Vállalati stratégiájuk fókuszába a vevői elégedettség mellett a környezeti hatások minimalizálását helyezték: eltökélt céljuk, hogy a felületkezelési, forgácsolási, szerelési, szennyvíztisztítási és veszélyes hulladék kezelési tevékenységek hulladékait csökkentsék.

Az alábbiakban részletesebben is bemutatjuk a vállalat felületkezelés területén nyújtott szolgáltatásait, gyártói környezetét és alkalmazott technológiáit, illetve minőségpolitikáját, mellyel garantálja ügyfelei számára ezen szolgáltatások magas színvonalát.

Felületkezelés

Bevonattechnológiákból a cég rendkívül széles választékot tud kínálni ügyfeleinek: horganyzást króm 6 mentes kék, sárga vagy króm 6 mentes fekete passziválással, fényes nikkelezést, fényes és matt ónozást, ciános és savas rezezést, kémiai nikkelezést, ezüstözést és KTL (kataforetikus marólakkozás) festést.

A VT Metal Kft. évente közel 1 millió m²-en végzi a galvanizálást, mely kapacitás meghatározó részét autóipari termékek galvanizálása köti le. Ezen kívül persze számtalan más iparág (építőipar, gépipar, elektronikai ipar, telekommunikáció, stb.) számára is elvégzik az alkatrészek galvanizálását. A cég szükség esetén a bevonatolás tervezésébe is be tud kapcsolódni, ezzel is segítve a “galvanizálás barát” alkatrészek előállítását, csökkentve az ügyfél költségeit.

KTL festés

A vállalat KTL technológiai kapacitása, melyet egy zöldmezős beruházás keretében, 2016 augusztus elején indítottak el egy új épületben, további 1 millió m2 felületkezelési kapacitást biztosít. Ennek feltöltéséhez jelenleg is keresnek új partnereket.

A kataforetikus marólakkozást a cég az alábbi paraméterekkel végzi:

  • Szín: RAL 9005 selyemfényű fekete
  • Előkészítés: trikationos cink-foszfát
  • Lehetséges alapfémek: acél, alumínium, horganyzott acél
  • Rétegvastagság: 15- 25 mikron ;  35 + mikron
  • Korrózióállóság: min. 720 óra
  • Max. hasznos méret: 2100x1250x600 mm
  • Éves kapacitás: kb. 1 millió m2

Tekintve, hogy sok esetben galvanikus horganybevonatra választják le a KTL-t, ill. gyakori a porszórással történő utólagos átfestés is, a cég szükség esetén vállalja az előzetes horganyzást, illetve a porszórásban is tudnak segítséget kínálni, közeli partnerek ajánlásával, akár a VT Metal Kft. saját telephelyén.

Minőségirányítás

A VT Metal Kft. üzemeiben, a dolgozók önellenőrzése mellett, képzett minőségellenőrök ügyelnek a vevői követelmények betartására, a kézi mérőeszközök helyszíni használata mellett pedig – ahol szükséges – előírják a jól felszerelt mérő laboratóriumaikban (2db X-Ray röntgensugaras rétegvastagság mérő, hordozható rétegvastagság mérő, keménység és felületi érdesség mérő, sópermet és klíma kamra, szakítószilárdság mérő) történő méréseket is.

A vállalat munkatársai így pontos képet tudnak adni a gyártósorok teljesítményéről, illetve a legyártott alkatrészekről egyaránt, de a laboratóriumi mérések alapján történik a galván üzem technológiáinak üzemeltetése is.

A minőségi elvárásoknak való teljes körű megfelelés érdekében, a VT Metal Kft. minőségirányítási rendszere, a fentieken felül, rendelkezik a legújabb szabványok előírásai szerinti tanúsításokkal is.

Amennyiben szeretne többet is megtudni a VT Metal Kft-ről, regisztráljon EZEN A LINKEN és látogasson el standjukhoz a 2016 október 19-21. között rendezett Automotive Hungary kiállításon!

További információ:

A VT Metal Kft. hivatalos honlapján.

A VIDEOTON hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]