STAMA szerszámgépek az AMB kiállításon

Idén is megrendezésre került a világ egyik legszínvonalasabb, két évente tartott, nemzetközi fémmegmunkálási kiállítása, az AMB. A 2016. szeptember 13-17-ig tartó rendezvényre Stuttgartban lehetett ellátogatni, ahol több, mint 1.300 vállalat képviseltette magát.

Jelen cikkünkben a CNC szerszámgépeket gyártó CHIRON Group-hoz tartozó STAMA márkáról számolunk be, melyet hazánkban a Rolatast forgalmaz.

A lassan egy évszázada működő németországi CHIRON Group márkáinak egyikeként, a STAMA az innováció, a csúcsminőség és a rugalmasság jegyében gyártja több orsós megmunkáló központjait. A vállalat a kihívást jelentő, egyedi marási és esztergálási feladatokra specializálódott, megoldásaival ezért világszerte nagy elismertségnek örvend: az ügyfél- és iparág-specifikus gyártási megoldások első számú ellátójának számít.

A STAMA standján idén 3 megmunkáló központ, illetve a STARC 50-es automatizáló robot cella várta az érdeklődőket.

A megmunkáló központok

A kiállított STAMA termékek közül kettő, a több orsós szerszámgépeket jegyző TWIN technológia tagjaiként mutatkozott be: a “SYSTEM 3” sorozathoz tartozó MC 338 TWIN megmunkáló központ és a “SYSTEM 8” MT 831 TWIN maró-esztergáló kombigép. Előbbinek fő erénye a párhuzamosan végezhető adagolás/kirakodás, amelyet a 180º-os integrált forgatható asztal tesz lehetővé, utóbbit pedig elsősorban a gazdaságos, precíz, rugalmas megmunkálás jellemzi, kis- és nagy volumenű gyártásban egyaránt. A márka harmadik gépe, az MT 724 2C egy két platformos megmunkáló gép, melynek mindkét oldala egy-egy maró és esztergáló orsóval van szerelve, lehetővé téve a nagy teljesítményű 5-tengelyes megmunkálást.

STAMA MC 338 TWIN, MT 831 TWIN (STARC-50 cellával) és MT 724 2C megmunkáló központok ©Direct Industry

STAMA MC 338 TWIN, MT 831 TWIN (STARC-50 cellával) és MT 724 2C megmunkáló központok

STARC-50

Az idei kiállításon az MT 831 TWIN szerszámgépet STARC 50 automatizáló robot cellával szerelve lehetett megtekinteni. A FANUC vezérlésű cella kezelő robotja moduláris komponensekből áll, így rugalmasan változtatható, a gyártási körülményeknek megfelelően. Kevesebb, mint 5 m²-es helyigényével, gyors beüzemelhetőségével, optimalizált vezérlést biztosít az Ipar 4.0 vezérelveinek figyelembe vételével. A STARC robot cella és a STAMA megmunkáló központok kombinációja egy összehangolt, konzisztens vezérlő rendszert alkotnak, lehetővé téve a robot és szerszámgép közti hatékony kollaborációt.

ForrásSTAMA

[nggallery id=286]

További információ:

A STAMA hivatalos honlapján.

A STAMA gépek hivatalos magyarországi képviselője, a Rolatast honlapján.

Megosztás
[
    ]