Példamutatás a környezettudatossággal a Prospera Europe Kft.-nél

A hatékonyságnövelés mellett a környezettudatosságra is nagy gondot fordítanak a Prospera Europe Kft.-nél. Figyelmüket az egyre fontosabbá váló negyedik ipari forradalom mellett a környezeti értékek védelmére vonatkozó előírások is a tudatosságra fókuszálják.

Elkötelezettségüket a megújított tanúsítvány mellett az abban foglaltak maximális betartása, az ISO 14001 szabvány szerinti munkafolyamatok bizonyítják. Ezen kívül az iparágban általánosan megkövetelt ISO 9001:2008-as szabványnak is megfelelnek a munkafolyamataik, valamint az autóipari beszállítói szabvány-redszernek való megfelelés előkészítésén is dolgoznak már.

Az év gyára 2015

A Prospera Europe Kft.-t 2015-ben az év gyárának választották Magyarországon. A döntésben szerepet játszott a fenntarthatóság, a hosszú távú töretlen fejlődés és a jövőbeli perspektívák is. Mindezt a folyamatos megújulással, az elérhető legmagasabb szintű technológia használatával és a vevőközpontúsággal érik el a lemezmegmunkálások területén.

prospera_environment

Miért éri meg környezettudatosnak lenni?

Nem csak azért mert hangzatos elv és szimpatikus törekvés. A környezettudatosság, a fenntarthatóság irányába tett olyan lépés, amellyel erőforrásbeli és anyagi megtakarítás érhető el. Az elmúlt fél év fejlesztéseinek köszönhetően, a bevezetett újdonságoknak hála, hozzávetőlegesen 1,2 tonna papíranyag megtakarítását érték el a Prospera Europe Kft.-nél. A gyártás során használt rajzokat, illetve munkautasításokat ugyanis ma már nem papíron, hanem digitális rajzok és dokumentumok formájában kezelik. A kézi skicceket pedig a tableteken használható rajzolóprogramok segítségével pótolják.

Habár a papírfelhasználásban mutatkozó megtakarítás is egy igen impozáns érték, nem elhanyagolható a papírgyártásban felhasznált anyagok környezetterhelése sem. A papír mellőzősével ezek a káros hatások is mind-mind elkerülhetők. Ezzel a sikeres folyamattal igyekeznek ügyfeleiket is motiválni a környezettudatosságra, így részletes számadatokat osztanak meg a megtakarításokról.

preospera_money

Ipar 4.0

A negyedik ipari forradalom, vagyis a “Smart Factory” megteremtése olyan hálózatos rendszerek megalkotására ösztönzi az ipari szereplőket, amelyekkel a felgyorsult kommunikáció és az automatizálás időmegtakarítást eredményez. Ugyanakkor a digitalizált kommunikáció lehetőséget teremt a hagyományos papíralapú információtovábbítás kiváltására is. Ám a követelményeknek való megfelelés koránt sem egyszerű. Ahhoz, hogy a felgyorsult világ ne húzzon el mellettük, a Prospera Europe Kft.-nél is komoly újításokra került sor. Online elérhető Ügyfélkapu rendszer létrehozásával garantálják az ügyfelek számára a nap bármely percében a termékkövetés lehetőségét. A hálózatos rendszerek mindig hordoznak egyfajta információbiztonsági kockázatot, az Ipar 4.0 egyik nehézségét is pont ez jelenti. Külön figyelmet kell fordítani az adatok titkosítására, a Prospera Europe Kft.-nél ezt a megfelelő kódolással biztosítják. A belső hálózat védelmét pedig az eszközök regisztrálásával és szelektálásával lehet kivitelezni.

Az új ipari irányzatok és fejlesztések megkövetelik a piaci szereplőktől a folyamatos fejlődést és fejlesztéseket, ma már nem csak a technológiában, hanem az információtovábbítás, -kezelés és -szolgáltatás területén. Amellett, hogy a Prospera Europe Kft. mindezeknek igyekszik megfelelni, elhivatottan kiáll a környezetvédelem mellett is. Ezzel pedig ügyfeleinek és versenytársainak is példát mutathat.

ForrásProspera Europe Kft.

További információ

A Prospera Europe Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]