Nagy teljesítményű maró – lágy forgácsolással a WNT-től

Vannak olyan termékleírások, amelyeket többször el kell olvasni, hogy megértse az ember. Ez nem tartozik közéjük! Az S-Cut marót ötletessége ellenére – vagy éppen amiatt – nagyon egyszerű leírni: a forgácsolóél S-alakjának és rendkívül egyenlőtlen osztásának köszönhetően ez az egyedülálló szerszám minden hasonló marót maga mögé utasít. Az S-Cut a kategória új csúcsterméke, és már szabadalmi bejegyzés alatt áll.

 Az S-Cut SC-Uni a marási specialista WNT és egy alkalmazott kutatással foglalkozó intézet közös munkájának eredménye. A vizsgálati tényekre alapozva a szakértők olyan marót dolgoztak ki, amely lágy forgácsolásával és rendkívüli sima futásával kiemelkedik a versenytársai közül. Ezek a tulajdonságok nem csak az éltartamra vannak pozitív hatással, hanem a munkadarab felületi minőségét is javítják, mivel kevesebb rezgés keletkezik a marás során. A maró lágy fogácsolásának köszönhetően az előtolási sebesség is növelhető, így a megmunkálási idők is csökkenek. Ezek az előnyök a maró egyedi geometriájának tudhatóak be, ami nagyban befolyásolja a szerszám rezgési karakterét.

Kevesebb rezgés, jobb tartósságwnt_s_cut

A forgácsolóélek S-alakú lefutása különösen érdekes. A kezdőponttól folyamatosan csökken a menetemelkedési szög, amíg el nem éri az inflexiós pontot, ahonnan újra nőni kezd. A speciális S-alakú geometriával jelentős javulást sikerült elérnie a WNT-nek. A forgácsolóélek innovatív kialakítása a szerszám futását is sokkal nyugodtabbá teszi. „Az SC-Unival végzett tesztek során a rezgés jelentős csökkenését tapasztaltuk” – összegezte Daniel Rommel, a WNT SC-Uniért felelős termékmenedzsere. „Ez természetesen igen kedvező hatással volt az éltartamra, ami több mint egyharmaddal nőtt” – tette hozzá. A megnövelt előtolási sebességet is a geometria kedvező hatásaként említette a vezető: „csökkenti a megmunkálási időt, így nő a termelékenység”.

Lényegesen jobb felületi minőség

Az S-Cut másik figyelemre méltó tulajdonsága a forgácsolóélek rendkívül egyenlőtlen osztása, ami a szerszám be- és kilépési frekvenciája következtében kialakuló rezgések ellen hat. Ennek rendkívül stabil megmunkálás az eredménye; ami alig hagy látható rezgési nyomokat a munkadarabon. „Látható javulást sikerült elérnünk felületi minőségben a hagyományos tömör keményfém marókhoz képest” – emelte ki Rommel. A forgácsolóélek rendkívül egyenlőtlen osztásának köszönhetően nagy fogásvételi szög esetén is nagy fogásmélység lehetséges, ami jelentősen növeli a maximális fogásmélységet. „Ez nem csak a folyamat stabilitását növeli, hanem a géporsó teljesítményének maximális kihasználását is biztosítja” – magyarázta a termékmenedzser.

wnt_s_cut_2

Univerzális alkalmazhatóság

Kimagasló teljesítményének és rendkívüli kopásállóságának köszönhetően az S-Cut maximális költséghatékonyságot biztosít. Univerzális alkalmazhatósága acélban és rozsdamentes anyagokban nélkülözhetetlen eszközzé teszi a hosszú éltartalmot és jó minőségű megmunkálást igénylő alkalmazásoknál. Az SC-Uni fejlett technológiája megbirkózik ezekkel a kihívásokkal és teljesen új szintre emeli a marást.

Forrás:WNT Magyarország Kft.

További információ

A WNT Magyarország Kft. hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]