FANUC InHouse Show kiállítás – Műanyagipari napok

Második alkalommal került megrendezésre idén a FANUC Hungary Kft. InHouse Show rendezvénysorozata, melynek keretein belül, szeptember 22-23-án, a látogatók a FANUC fröccsöntési- és ipari automatizációs megoldásaiba nyerhettek bepillantást.

Fröccsöntés

Az idei kiállításon a FANUC egy látványos technológiai bemutatóval készült, amelynek keretein belül a Roboshot a-S50 iA fröccsöntő gép funkcióival és működésével lehetett közelebbről is megismerkedni. Az előadások fókuszába nem a – már sokak által ismert – standard fröccsöntési eljárások kerültek, sokkal inkább azok a speciális folyamatok és megoldások, melyek a fejlett szervomotorral és a CNC-vezérléssel nyújtanak segítséget kezelőinek. Ilyen például az anyag-visszaáramlás mérése, amit a szervomotor adta lehetőségek segítségével lehet elvégezni.

A FANUC Roboshot fröccsöntő gépsorozatát a megbízható ismétlési pontosság, gyors CNC-vezérlés és a rendkívül alacsony energiafogyasztás jellemzi. A gépekbe épített “AI Mould Protection” szerszámvédelem megakadályozza, hogy a forma összezárjon, ha valami akadályba ütközik, de ennek egyéb funkciói védenek például az alkatrészek kopása ellen is, jelentős karbantartási költségeket spórolva a felhasználónak.

Automatizáció

Szintén bemutatásra került a FANUC LR Mate 200iD robotkarral szerelt mobil robotcella, ami a rendezvényen az elektromos fröccsöntőgép gyártását asszisztálta. A robot, kialakításából adódóan, számos géphez telepíthető, segítségével akár egy több gépet összekötő gyártósor is kialakítható. Emellett pedig, egy hasonló alkalmazásban, egy másik integrált robot a-C400iA huzalszikra forgácsoló gép automatikus betöltését végezte.

A FANUC LR Mate 200iD egy 6-tengelyes, kisméretű robot, mozgástere nagyjából az emberi karéhoz hasonlít. Méretéhez képest meglehetősen nagy teherbírásának, intelligens vizuális rendszerének és rendkívül fejlett, rezgésmentes mozgást biztosító szervomotorjának köszönhetően megbízható társ a folyamatautomatizálásban.

 

Az eseményen szerepet kaptak még a FANUC pókrobotjai is, – köztük a sokoldalúságáról ismert FANUC M-1iA/0.5A – melyek néhány bemutató termék szétválogatását, szétszerelését és ellenőrzését demonstrálták.

A főleg apró alkatrészek kezelésére tervezett M-1 sorozat robotjai többféle installációs lehetőséget biztosítanak, és 3, 4 vagy 6 tengelyes változatban is elérhetőek, melynek köszönhetően számos munkaterület igényeinek megfelelnek. Külön rendelhető, intelligens szolgáltatásaikkal (pl.: kamerarendszer, alkatrészkövetés) kiválóan alkalmazhatóak a termelékenység optimalizálásában.

 

A 2016-os FANUC InHouse Show sikerrel zárult, az érdeklődők száma a tavalyihoz képest közel a duplájára nőtt, ami nagyszerű visszajelzést ad a műanyagipari automatizálás iránti növekvő érdeklődésről, illetve a rendezvény minőségéről.

A rendezvényen a következő társkiállítók voltak jelen: CavityEye, Hepenix, Tool-Temp, Moretto, Pozsgai Hidraulika, European Conformity Check és a UniCredit Leasing.

[nggallery id=287]

További információ:

A FANUC hivatalos magyar nyelvű honlapján.

Megosztás
[
    ]