FANUC InHouse Show kiállítás – Fémipari napok

Második alkalommal került megrendezésre idén a FANUC Hungary Kft. InHouse Show rendezvénysorozata. A rendezvény harmadik blokkjában, – a fémipari napokon – amely szeptember 29-30-án került megrendezésre, a FANUC fémmegmunkálási feladatai kapták a főszerepet.

A FANUC fémipari napok idén egy új koncepcióval kerültek megrendezésre – a rendezvény, történetében először, egy 0. technológiai nappal indult, aminek keretein belül a FANUC, társkiállítóival együtt egy átfogó bemutatót tartott a forgácsolás-, befogás- és méréstechnika újdonságairól. Az idei bemutató fókuszába két Robodrill szerszámgép került, melyek elsődleges célja az volt, hogy a szerszámgépek robotizált gépkiszolgálását, ezáltal pedig egy teljesen automatizált gyártási folyamatot prezentáljanak.

Robodrill

A rendezvényen bemutatott fémmegmunkálási folyamatokat két Robodrill Alpha D21MiA5 függőleges forgácsológép végezte. Ezek közül az egyiken kifejezetten a munkadarabok megmunkálását, a másikon pedig egy robotizált gyártási folyamatot lehetett működés közben is megtekintetni.

Megmunkálás

A Robodrill Alpha D21MiA5 forgácsológéppel, – kompakt mérete, viszonylag alacsony motorteljesítménye és kis főorsója ellenére – a megfelelő technológia és szereltség segítségével a nagyobb szerszámgépek teljesítménye is elérhető, melyet a bemutatón, különféle anyagok megmunkálásával demonstrált a FANUC.

Az Alpha D21MiA5 forgácsológépek normál gépágyas, rendkívül sokoldalú szerszámgépek, melyekkel a nagy pontosságot és megbízhatóságot igénylő feladatok termelékenységét lehet jelentősen növelni. A gépek befogóegysége több részből áll, ennek köszönhetően nagyon sok célra alkalmazhatók.

Robotizált gépkiszolgálás

A kiállításon bemutatott másik Robodrill forgácsológép egy automatizált gyártósor egyik elemeként végzett megmunkálást, a munkadarabok be- és kipakolását pedig egy FANUC LR Mate 200iD 7L robot végezte. A több géphez is szerelhető robotkarral akár komplett, több gépes gyártósorok is kialakíthatóak, ennek működését és hatékonyságát pedig itt a helyszínen is megtekinthették az érdeklődők.

Az LR Mate 200iD 7L többfunkciós ipari robotkar kis terhek mozgatására alkalmas. 911 mm-es munkavégzési távolságával az LR sorozat legnagyobbja, integrált szolgáltatásainak köszönhetően nagyobb tartósságot és megbízhatóságot, könnyebb tisztíthatóságot és megnövekedett teljesítményt biztosít.

Társkiállítók

Az idei InHouse Show-n a FANUC mellett az alábbi cégek is képviseltették magukat:

  • Schunk, a világ egyik vezető, megfogó rendszerekkel és befogástechnikával foglalkozó vállalata. A kiállításon korszerű befogási megoldásaikkal képviseltették magukat.
  • Renishaw, a precíziós mérés, egészségügy és additív gyártás területén is világszínvonalú, mérnöki és tudományos technológiai vállalat. A Renishaw standján a látogatók többek között az Equator 300-as mérőgépet is megtekinthették.
  • Sandvik, a főként fémforgácsoló gépeket, fejlett acélokat és egyéb ötvözeteket gyártó, illetve bányászati technológiákat és megoldásokat fejlesztő mérnöki vállalat. Előadásukon új marógépeik, hidraulikus tokmányaik, illetve 3 élű fúróik kerültek bemutatásra.
  • Stock&Go Kft., a korszerű raktározási, illetve új logisztikai megoldásokat kínáló eszközadagoló berendezések gyártója. Az idei kiállításon legkomplexebb gépüket, a StockMat Lapka-t mutatták be.
  • LASER Master Kft., amely az autóiparban, szerszámgépgyártásban egyre fontosabb jelöléstechnikai feladatokra kínál megoldást, legyen szó vásárlásról, bérbeadásról vagy bérjelölésről.

A fenti társkiállítók mellett jelen volt még a rendezvényen a European Conformity Check és a UniCredit Leasing.

A néhány nappal korábban tartott műanyagipari napokhoz hasonlóan, erre az eseményre is többen látogattak el, mint tavaly – a jelenlét több, mint 60%-al haladta meg a 2015-ös évit.

[nggallery id=288]

További információ:

A FANUC hivatalos magyar nyelvű honlapján.

Megosztás
[
    ]