Erősített műanyagok megmunkálása rétegleválás nélkül

A FRANKEN Fiber-Cut termékcsoportjába tartozó szármarókkal a szálerősített műanyagok akár sorja keletkezése nélkül munkálhatók meg. A Fiber-Cut szármarók a számos különböző fogazat, menet és bevonat típussal érhetők el a vállalat kínálatában, ezzel alkalmazások széles skáláját lefedve. 

emuge_franken_fibercut_post1

Többhornyú, gömbvégű szármaró horonymarási műveletekhez.

A FRANKEN Fiber-Cut termékcsoportjába tartozó valamennyi szerszám szálerősített műanyagok megmunkálására lett tervezve. A szén- üveg- vagy aramid-szálas megerősítés következtében az ilyen műanyagok megmunkálása különleges elvárásokat támaszt a marószerszámmal szemben, speciális megoldásokat igényel.

A Zr (cirkónium) bevonattal ellátott szármarók 4-20 mm közötti átmérőkkel érhetők el, CFRP (szénszál erősítésű műanyag) és GFRP (üvegszál erősítésű műanyag) nagyolásához kiváló választást jelentenek. Változatos geometriájukkal, speciális fogazásukkal sokféle alkalmazáshoz, például horonymarásra, zsebmarásra vagy folytonos kontúrmarásra is használhatók.

emuge_franken_fibercut_post

Simítási műveletek gyémánt bevonatú, 2749F szármaróval.

A gyémánt-Zr bevonattal ellátott szármarók alkalmazhatók a legszélesebb körben CFRP (szánszál erősítésű műanyag) és GFRP (üvegszál erősítésű műanyag) esetében. Átmérőjük 1 és 20 mm között változik, alkalmasak nagyolási és finiselési folyamatok elvégzésére. Az egyedi kialakítású fogazásuknak köszönhetően sorjamentes megmunkálást tesznek lehetővé, emellett egy lépésben biztosítják rendkívül nagy mennyiségű forgács keletkezését, és egyúttal annak optimális eltávolítását is. Mindez azt eredményezi, hogy egy további nagyolási lépés elhagyható a teljes folyamatból, ami tovább fokozza a megmunkálás költséghatékonyságát. Mikromegmunkálást igénylő alkalmazások esetében elérhető egy speciális szármaró, mindössze 1-3 mm-es átmérővel. A nagyteljesítményű gyémánt-Zr bevonat kiemelkedően hosszú szerszámélettartamot és hosszan tartó pontosságot biztosít.

Aramid-szálas műanyagok fúrásához vagy simításához változó csavarvonal-irányú szármarókat is találhatunk a FRANKEN termékkínálatában. Átmérőjük 5-12 mm között változik, bevonat nélküli vagy TiAlN bevonattal ellátott típus is választható.

emuge_franken_fibercut_post4

Nagy teljesítményű, gyémánt bevonattal ellátott menet nélküli maró nagyolási és finiselési műveletekhez, akár egy lépésben.

A Fiber-Cut szármarók újonnan kifejlesztett geometriájuknak és nagyteljesítményű bevonatuknak köszönhetően rendkívül hatékony megmunkálást tesznek elérhetővé számos ipari szektor, például az autóipar, orvosi technika vagy repülőgépipar számára.

ForrásEMUGE-FRANKEN

További információ

Az EMUGE-FRANKEN hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]