ELBO Controlli E346 szerszámbemérő gép CNC forgácsolási technológiához

Az ELBO Controlli E346-os szerszámbemérőgépe a manapság alkalmazott legtöbb CNC forgácsolási technológia mellé tökéletesen illeszthető eszköz. A szerszámbemérő feladata, hogy a CNC szerszámgépek által kezelt szerszámok geometriai adatait (szerszámhossz és –átmérő, rádiusz, stb.), korrekcióit gyorsan, hatékonyan és pontosan bemérje, majd az adott technológiákhoz illessze.

Az ELBO Controlli E346-os mérőgéppel 360 mm átmérőjű és 460 mm magas tartományban tudjuk a szerszámbeméréseket végezni. A gép 9”-os, színes érintőképernyőjével, mely a C-MOS szenzoros, telecentrikus optikai rendszer által biztosított 25-szörös nagyítást jeleníti meg, a szerszámbemérés (opcionális szerszámél vizsgálattal) gyorsan elvégezhető, akár egy adott forgácsolási művelet alatt is. A bemérés hatékonyságát támogatja az egyszerű, könnyen átlátható és intuitív menürendszer.

ELBO Controlli E346 szerszámbemérő gép

ELBO Controlli E346 szerszámbemérő gép

A mérőgép váza elektro-hegesztett és feszültségmentesített acélból, fő szerkezeti egységei pedig köszörült gránitból készülnek, mely elemek síklapúsági tűrése 2 mikronon belül van méterenként, így biztosítva a pontos és megbízható mérést. A mérőgép mérési felbontása 1 mikronon belül van. A befogó-orsó különböző adapterekkel felszerelhető, így alkalmas ISO, BT, Capto, HSK kúpokba szerelt szerszámok bemérésére. A merőgép USB kapcsolattal képes a mért, illetve tárolt adatokat továbbítani. A szerszámbemérő gép számítógépe 9 gépi nullpont tárolását teszi lehetővé a gép flash memóriájában.

ForrásELBO Controlli

További információ:

Az Elbo Controlli mérőberendezések hazai forgalmazója, HÓD Industrial Solutions Kft. honlapján.

Az ELBO Controlli hivatalos honlapján.