AMB 2016 – Ceratizit újdonságok

Az idei AMB kiállításon, Stuttgartban mutatta be a CERATIZIT az új megmunkálási koncepcióit. Az áprilisban megjelent CERATIZIT 3×3, a MaxiMill 491, a COLORSTAR CTEP110 és a MaxiDrill 900 nagy sikerrel mutatkoztak be a szeptember közepén tartott németországi rendezvényen is. A CERATIZIT bemutatóeszközökkel és előadásokkal várta a látogatókat.

CERATIZIT 3×3

f50_lapka

A CERATIZIT 3×3 egy felhasználóbarát megoldást kínál a keményfémből készült szerszámok és a kialakított forgácshornyok kombinációjaként. Az új termékekkel az
acélesztergálás még termelékenyebbé és költséghatékonyabbá tehető. A név komplett csomagot kínál, melyben a jól strukturált termékválaszték gazdaságos lapkamegoldásokat kínál. A termékpaletta tartalmazza a simító- és nagyoló műveletekhez szánt lapkákat az összes piaci igénynek megfelelő kivitelben, akár egészen speciális alkalmazásokhoz is. Olyan portfólió kialakítására törekedett a gyártó, amellyel bárki egyszerűen választhat az igényeinek teljes mértékig megfelelő eszközöket.

Három forgácshorony – egy megoldás minden alkalmazáshoz

A CERATIZIT 3×3 optimalizálja a piacon megtalálható termékeket a háromhornyos kialakítással: így az -F50-es a simítóeljárásokhoz, az -M50-es a közepes megmunkálásokhoz és az -M70-es nagyolásra lett kifejlesztve. A simításra szánt hornyok optimális forgácselvezetést biztosítanak, az érintkezési felületek pedig megfelelő stabilitást a lapkának a befogásban. A forgácsolóél kialakítása pontos megmunkálást eredményez, így kissebb forgácsolóerőre van szükség, amivel energia takarítható meg a megmunkálás során.

f50_blackstarm70_colorstar m50_blackstar

Így az új termékkörrel a felhasználó időt és energiát takaríthat meg, miközben a megmunkálás pontosabbá, az eszközök pedig egyszerűbben kiválaszthatóvá válnak. A megfelelő lapkaválasztást támogatja a horonykialakítás, mivel az új megoldással a szerszámok szélesebb alkalmazási tartományra szabhatók. “Ami korábban összetett volt, az most strukturált.”

A háromféle keményfém és a három különböző forgácshorony kialakítás kombinációjának köszönhetően a szerszámok több megmunkálási művelet elvégzésére is alkalmassá válhatnak. A kopásálló BLACKSTAR™ CTCP115 anyag a szerszámélettartam optimálásával növeli a termelékenységet, valamint javítja a forgácsolási paramétereket. A CTCP125 anyagot egy univerzális, széleskörben alkalmazható minőségnek szánják, közepes, vagy szakaszos megmunkálásokhoz. A COLORSTAR™ CTCP165 pedig a triót kiegészítve a kimondottan nehéz megmunkálásokhoz fejlesztett anyag.

MaxiMill 491 vállmarás: egyszerű koncepció, példátlan technológia

A CERATIZIT forgácsoló megoldásai új termékekkel bővülnek, mint a nyolc vágóéles marórendszer, amellyel a 90°-os profilkialakítások is elérhetők. Az új MaxiMill 491-ben a könnyen kezelhető, költséghatékony és nagyteljesítményű megoldások találkoznak.

A MaxiMill 491 vállmaró rendszer.

A MaxiMill 491 vállmaró rendszer.

A piacon megtalálható marórendszerek általában összetettek és bonyolultak. Azzal, hogy a CERATIZIT újragondolta a vállmarás folyamatát, olyan megoldást dolgozott ki, amely lényegesen egyszerűsítheti a technológiát. Olyan csúcsminőségű termékkel álltak elő, amely ötvözi a termelékenységet a kimagasló minőséggel. A technikai részletek úgy maradnak rejtve a felhasználó elől, hogy ennek a hátrányát nem érzékelik, ugyanakkor az egyszerű kezelésből származó előnyöket élvezhetik. Az új lapkafészek-kialakításnak köszönhetően a lapkacserék ideje jelentősen lerövidült. “Hihetetlenül egyszerű ezeket a szerszámokat használni.”

A nyolc forgácsolóélnek teszi igazán gazdaságossá az újítást. A BLACKSTAR™ és SILVERSTAR™ keményfémeknek köszönhető, hogy a MaxiMill 491 egy kimagaslóan gazdaságos választás. Az egy forgácsolóélre jutó költség tekintetében a versenytársak áraival összehasonlítva is erre a következtetésre juthatunk. Továbbá a szerszámcserére fordított idő is csökken, mivel a MaxiMill 491 mind nagyoláshoz, mind simításhoz alkalmazható. Az elérhető 90°-os megközelítési szöggel pedig tovább csökkenthető a megmunkálás időigénye.

Magas termelékenység, kiváló minőség

A MaxiMill 491-hez hasonló szerszám jelenleg a piacon nem kapható, a kialakítása és az elérhető paraméterek tekintetében teljesen egyedi. A lapkák H-s tűrése kimagasló axiális és radiális ütéstűrést, jó minőségű felületeket, valamint magas szerszámélettartamot  eredményeznek. A kialakításnak köszönhetően csökken a vibráció és alacsonyabb fogyasztás mellett is magas minőségű megmunkálás érhető el.

A MaxiMill 491 készlete tartalmazza az általános megmunkáláshoz szükséges szerszámtesteket és lapkákat.

A MaxiMill 491 készlete tartalmazza az általános megmunkáláshoz szükséges szerszámtesteket és lapkákat.

Az új marórendszer alkalmas általános megmunkálásozhoz (mint homlokmarás, vállmarás, kontúrmarás és horonymarások). A MaxiMill 491 kezdő sorozata tartalmazza a szerszámokat 32-től 160 mm-es átmérőig és a precíziós lapkákat 12 mm-es beépítési mérettel és 0,8 mm-es lekerekítési sugárral. A szerszámok elérhetők metrikus méretezéssel, 2016 júniusától pedig inch méretezésű termékeket is kínál a CERATIZIT. A szerszámkialakítás az F-R-M rendszerrel alkalmas az anyagminőségek széles választékával történő munkára.

Az újdonságok a stuttgarti kiállítások kerültek bemutatásra. 

A kilencven éves múlttal rendelkező szerszámgyártó úttörőként újította meg a termékkínálatát a hatékonyság, a termelékenység és a költségminimalizálás jegyében. Magas minőséget és egyedi megoldásokat kínálnak az egészen speciális igényekhez is.

ForrásCERATIZIT

További információ

A CERATIZIT weboldalán, illetve a magyarországi forgalmazó a Power Tools honlapján.

Megosztás
[
    ]