A Mazak lézertechnológiás forradalmat tervez az EuroBLECH 2016-on

A Yamazaki Mazak forradalmat tervez az EuroBLECH 2016 kiállításon új lézeres gépeinek és automatizálási rendszereinek világpremierjével.

eb_mazak_slider

Legnagyobb büszkeségük az új Super Turbo-X 3015 Fiber sorozat, a rendkívül népszerű Super Turbo-X sorozatú CO2 lézeres gépek legújabb generációja, amely 1990 óta Európa számos országában töretlen népszerűségnek örvend.

Az új, 2 és 3kW-os változatban is kapható fiber gépet a lézeres technológia olyan felhasználói számára fejlesztették ki, akik az optimális termelékenység mellet alacsony üzemeltetési és karbantartási költségeket igényelnek, valamint lehetőséget az erősen tükröződő anyagok, mint a vörösréz, a sárgaréz és a galvanizált acél vágására.

A Super Turbo-X 3015 Fiber sorozat tagjainak helyigénye mindössze 2.900mm x 7.400mm, és nagyon fontos, hogy felszerelhető a Mazak meglévő FMS lézer automatizálási rendszereivel, ami a meglévő ST-X CO2 lézer megmunkálógépek felhasználói számára is lehetővé teszi az egyszerű feljebblépést a fiber vágásra.

Mazak Optiplex 3015 fiber ll

Mazak Optiplex 3015 fiber ll

 

A Mazak két új automatizálási rendszert is bemutat az EuroBLECH 2016 kiállításon. Az OPTIPLEX NEXUS 3015 4kW lézer megmunkálógép beilleszthető a Mazak rugalmas automatizálási technológiájának legújabb változatába. A QUICK Cell, amit a híres japán ipari tervező Ken Okuyama tervezett, három különféle specifikációval kapható, 6, 10 és 14 palettás változatban.

Az eredeti modellhez képest jelentősen nagyobb feldolgozási sebességre képes, új QUICK Cell technológia lehetővé teszi az emberi közbeavatkozás nélküli vágási műveleteket úgy, hogy a következő üzemelő palettát már a feldolgozás közben előkészíti. Az új palettát a vágási folyamat végeztével azonnal feltölti, a használt paletta pedig a toronyba kerül. Az EuroBLECH 2016 kiállításon a 6 palettás-torony változatot mutatják be.

A Mazak emellett kiállítja az új LaserFlex 2.0 anyagmozgató megoldását is, amelyet egy OPTIPLEX 3015 Fiber 6kW lézervágó gépre szerelnek fel. A LaserFlex egy kompakt, könnyen kezelhető automatizálási megoldás, amely lehetővé teszi a nyers lemezek gyors mozgatását. Az OPTIPLEX géppel együtt alkalmazva, kevesebb mint 75 másodpercre van szükség a nyers és a vágott lemezek cseréjére. A LaserFlex rendszer könnyen bővíthető a tárolási kapacitástól, vagy az ellátandó lézer berendezések számától függően.

A Mazak bemutatja új CNC berendezését is, a MAZATROL PreviewG-t, mely jelenleg a világ leggyorsabb CNC berendezéseinek egyike. A PreviewG egyesíti az okostelefonokhoz és tabletekhez hasonló intuitív érintőképernyős működést az új gépi hardverrel és szervo rendszerekkel, amelyek együtt drasztikusan csökkentik a programozási és a feldolgozási időt.

Emellett a Mazak kiállít egy innovatív lézertechnológiát, amelyet a világon először az EuroBLECH 2016 kiállításon mutat be.

Gaetano Lo Guzzo, a Yamazaki Mazak Európai Lézer Üzletág Igazgatója hozzáfűzte: „Jelenlétünk az EuroBLECH 2016 kiállításon annak bizonyítéka, hogy továbbra is meghatározó szerepet töltünk be a lézertechnológiai piacon. Az új megmunkálógépek, automatizálási rendszerek és a csúcskategóriás CNC berendezések az innovatív lézertechnológia mellett a lézervágás forradalmát hozzák a felhasználók számára.”

Forrás:Mazak

További információ:

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]