A lapkaalapanyagok új szintje – PRAMET M6330

A PRAMET idén bemutatta új fejlesztésű lapkaalapanyagát, emellett pedig bővítette síkmaró szerszámainak és lapkáinak kínálatát korrózióálló anyagok marásához.

Új alapanyag

ADMX16-LNGX16_push HQ_article_v2

Az új M6330-as lapkaanyagot kifejezetten a nehezen megmunkálható anyagokhoz fejlesztették ki, a magasabb szerszámélettartam és megbízhatóság elérése érdekében, hűtéssel és a nélkül történő maráshoz egyaránt. Kifejezetten a kedvezőtlen forgácsolási körülményekre tervezve, akár szakított felületek megmunkálására is kiváló. Az új alapanyag a legtöbb PRAMET lapkageometriához, többek között az ADMX, HNGX, LNGX, LNMU és OEHT lapkákhoz is elérhető. Az új alaprétegnek és PVD bevonatnak köszönhetően sokkal ellenállóbb a hősokk okozta mikro repedésekkel szemben, megmunkálása ezáltal megbízhatóbb lesz és a kopással szemben is nagyobb ellenállóságot mutat.

Új marószerszámok és -lapkák

125A07R-S45OE09Z-C_double HQ_article

A PRAMET emellett új marólapkákkal és nagyobb átmérőjű marófejekkel dolgozó, nagyobb fogásmélységet biztosító síkmarószerszámokkal is bővítette kínálatát, a korrózióálló acélok megmunkálásához. Egyik legújabb termékük, az OEHT 09-es nyolcszög marólapkákat alkalmazó marófej, ami kedvezőtlen forgácsolási körülményekhez lett fejlesztve, karcsú, sérülékenyebb előgyártmányok, illetve lágy- és saválló acélok megmunkálására alkalmas, akár 5 mm-es fogásmélységgel dolgozva. Ez a fej, a megfelelő marószerszámmal, mind simítási, mind nagyolási műveletekhez tökéletesen alkalmazható.

Egy próbamarás során, az OEHT lapkával szerelt marószerszámmal, a 3900 mm x 3200 mm-es felületű alapanyagot, hűtéssel, 52 perc alatt munkálta meg a gép, simítással és nagyolással együtt. Egy versenytárs lapkájával szerelt szerszámmal, ezt az anyagot megmunkálva, ugyanazon folyamat, hűtéssel 252 percbe telt, nagyolással és simítással együtt. Szintén bővült a paletta a REHT 24-es körlapkával, valamint a wiper élkialakítású XEHT 09-es lapkával is. Mindkét lapkatípus ugyanazon marószerszámmal alkalmazható, így növelve a PRAMET szerszámok által nyújtott sokoldalúságot és költséghatékonyságot. Az új lapkákhoz a marófejek 80-315 mm-es átmérőig érhetőek el, akár lapkánkénti belső hűtéses kialakítással.

ForrásDormer Pramet

További információ:

A Dormer Pramet hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]