A Forma–1 és a HFO-hálózat

Van valami, amivel a Haas minden ügyfele tisztában van: Bárhol is rendezzenek Forma–1-es futamot, szinte biztos, hogy a közelében található egy Haas gyári képviselet (HFO) is. A 2016-os Forma–1-es idény alatt a nemzeti HFO-k, amelyek közül sokan a 21 versenypálya közelében találhatók, nyílt napokat, közvetítéseket és versenylátogatásokat szerveznek. Az ügyfeleknek ilyenkor lehetőségük nyílik arra, hogy átéljék a Haas F1 Team bemutatkozó szezonjának izgalmait.

A HFO-hálózat olyan kimagasló minőségű helyi értékesítési és műszaki támogatást nyújt az ügyfeleknek, mintha közvetlenül a Haas Automation vállalattal állnának kapcsolatban. Világszerte 170 ilyen létesítmény üzemel, amelyek mindegyike az amerikai vállalat követelményeinek megfelelő személyzettel és felszereléssel áll az ügyfelek rendelkezésére. A képviseletek az alkatrészek széles körével, egy napon belüli kiszállítással, szervizkocsikkal és képzett technikusokkal biztosítják a Haas CNC gépek világszínvonalú támogatását.

Hockenheim, Germany. Sunday 31 July 2016. World Copyright: Steven Tee/LAT Photographic ref: Digital Image _H7I0454

Hockenheim, Germany
2016. július 31.
World Copyright: Steven Tee/LAT Photographic

A HFO-hálózat hivatalosan nem tartozik a Haas F1 Team műszaki erőforrásai közé, mégis kétségtelen, hogy a tesztelés és a versenyek közben a csapatra megnyugtató hatással van a könnyen elérhető, kiemelkedő mérnöki szakértelem.

Jens Thing, a Haas Automation Europe ügyvezetője így nyilatkozott: „Még februárban, amikor a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán a Haas VF-16 autó tesztjei zajlottak, a csapat megállapította, hogy bizonyos átalakításokra van szükség a légkulcsfejeken és a boxban használt más eszközökön. A barcelonai HFO, amely mindössze 30 percre található a pályától, egy Haas UMC-750 öttengelyes, függőleges megmunkálóközpont, egy Haas ST-30 CNC-eszterga és egy Haas VF-2 függőleges megmunkálóközpont segítségével átalakította és legyártotta, és azonnal a versenypályára szállította az alkatrészeket, így a csapat képes volt befejezni a tesztfutamokat.

Néhány héttel később, májusban a barcelonai HFO nyílt napot tartott a Spanyol nagydíj ideje alatt. Andreas Le Noir ügyvezető igazgató közel 200 különleges vendéget köszöntött a rendezvényen.

„Régóta a Haas munkatársai vagyunk, és sok ügyfelünk nagy rajongója a motorsportoknak, és főleg persze a Haas csapatainak. Ez remek alkalom volt arra, hogy átélhessék a Haas Forma–1-es élményét, és hogy találkozzanak a csapat pilótáival, Romain Grosjeannal és Esteban Gutierrezzel, valamint Gene Haasszal és Günther Steiner csapatfőnökkel.

Emellett természetesen arra is kiváló lehetőség nyílt, hogy bemutassuk az ügyfeleinknek a Haas legújabb szerszámgépeit. Egy átlagos munkahéten az ügyfelek általában nehezen tudnak elszabadulni a munkahelyükről. Ez alkalommal azonban más volt a helyzet. A versenyhétvégi nyílt napunkat egy szombati napon, az időmérő edzés után tartottuk. Emellett a hangulatot is kötetlenebb volt. A megjelentek a különleges vendégekként voltak itt. Anélkül adhatták át magukat a verseny élményének és látogathatták meg a HFO-t, hogy közben a munkára kellett volna gondolniuk – mondta Andreas Le Noir.

haas_f1_hfo_building_article

A barcelonai nyílt nap olyan sikeresnek bizonyult, hogy 2016 folyamán számos más HFO is hasonló rendezvényeket tervez.

„A Forma–1-es versenyhétvégéken nagyszerűen érezzük magunkat az ügyfeleinkkel. A gépkezelők és mérnökök nagyon szeretik a versenyzést, különösen a Forma–1-et. Egyes ügyfelek a munkatársaikat és családjukat is magukkal hozzák. Nagy öröm számunkra, ha jobban megismerhetjük őket, és nagyon emlékezetesek ezek a rendezvények” – mondta Jens Thing.

A HFO-któl kért technikai segítségnyújtással kapcsolatban, ahogy az a spanyol HFO-val történt az idény előtti teszteléskor, Thing úr úgy véli, mindez csak idő kérdése: „Hasonló esetben más F1 csapatoknak valószínűleg egy rögtönzött megoldással kellene előállniuk, vagy a saját műhelyeikből szállíttatnák az alkatrészeket. A Haas F1 csapata ezzel szemben tudja, hogy akárcsak a Haas ügyfelei a világ minden részén, ők is legfeljebb körülbelül egy órára vannak a legközelebbi HFO-tól. Ez mindenképp megnyugtatóan hat rájuk.”

Forrás:Haas

További információ

A Haas hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]