Zsebek 4-tengelyes megmunkálása DELMIA-val

2.5, illetve 3 tengely mentén a különböző zsebek, hornyok, bevágások megmunkálása nem jelent nagy problémát. Körülményes és nehéz lehet azonban, ha ezek a zsebek valamilyen forgásfelület mentén kerülnek kialakításra. Ezeknek a geometriáknak a megmunkálásában nyújt segítséget 3DEXPERIENCE DELMIA. Cikkünkben a 4-axis Pocketing, vagyis a 4-tengelyes zsebmarás kerül bemutatásra.

kep_article

4-axis Pocketing – 4-tengelyes zsebmarás

Az operációval olyan zsebeket, hornyokat tudunk gyorsan és hatékonyan megmunkálni, amelyek valamilyen forgásfelület mentén kerülnek kialakításra – ebből kifolyólag a fenék-kialakítás sem sík, hanem valamilyen forgásfelület.

A művelet létrehozása ugyanazon az elven valósul meg, mint egy egyszerű zsebmarás meghatározásakor:

  1. geometria kiválasztása,
  2. szerszám-stratégiák és fogásvételi paraméterek meghatározása,
  3. szerszám és technológiai paraméterek hozzárendelése,
  4. valamint a ráálló, leálló és a szintek közötti átálló mozgások definiálása.

Az operáció különlegessége azonban a geometria kiválasztásának részleteiben rejlik:

  • Nem csak hengeres felületek választhatóak ki, így például kúpos felületekre is definiálhatunk megmunkálást.
  • Kiválaszthatunk 180°-nál nagyobb nyílásszögű zárt, illetve nyitott zsebeket is.
  • A zseb geometriáján belül található „szigeteket” automatikusan felismertetve, megszakított felületeket is könnyen megadhatunk.

A művelet során a szerszámgép a 4. tengelyt is kihasználja, vagyis a szerszám a munkadarab felületéhez képest mindig merőleges irányt vesz fel. Ezzel nem csak a programozási időt, hanem a megmunkálási időt is jelentősen csökkenthetjük.

Az operáció használatával a komplex zsebek, hornyok, bevágások megmunkálása hatékonyan és hibamentesen végezhetőek el, mellyel a felhasználók jelentős időt és pénzt takaríthatnak meg a gyártás tervezése és végrehajtása során.

Tartson velünk a II. CAD-Terv Szakmai Konferencián 2016. október 12-én Budapesten, a Park Inn By Radisson Hotelben.
Tapasztalt előadóik tolmácsolásában igazi szakmai élményben lesz része a látogatóknak. Választ kapnak arra, hogyan lehet teljesíteni a magas szintű ipari elvárásokat a profitabilitás megőrzése mellett. Az elsők között értesülhetnek az új ipari trendekről, újdonságokról és megtudhatják azt is, milyen versenyelőnyük származik abból, ha egy kézből kapják meg az Önök igényeire szabott megoldásokat. Szakmai előadások 4 szekcióban. Regisztráció ITT

További információ:

A DELMIA szoftver hazai forgalmazója a CAD-Terv Kft.

Kérje a CAD-Terv ajánlatát ITT.

Megosztás
[
    ]