Voumard VM150 furatköszörű

A furat- és palástköszörűk gyártásával foglalkozó Voumard 2014 óta a Kellenberger márka alá tartozik. A rugalmas megmunkálásra tervezett, nagy teljesítményű köszörűk, valamint a kimagaslóan precíz tokmányok és csúcs nélküli befogási megoldások szinte bármilyen geometriájú munkadarab megmunkálását lehetővé teszik, és egy befogással biztosítják számos furat- és palástköszörülési művelet elvégzését.

Voumard_VM150_cikk1

A VM 150 köszörű a második azon gépek sorában, amelyet a Kellenberger a GrindTec kiállításon mutatott be a furatköszörű-specialista Voumard portfóliójából. A VM 150 köszörű technológiája és dizájnja is megújult, és egyúttal a Kellenberger magas minőségi követelményeihez igazították. A precíziós Voumard VM 110 ID/OD köszörűgépet Svájcban, a Kellenberger St. Gallen-i üzemében gyártják. Ez egy többcélú szerszámgép, amely egyaránt alkalmazható egyedi alkatrészek köszörülési műveleteinél, illetve közepes- és nagyméretű munkadarabok (furatátmérő: 200 mm + köszörűkorong-átmérő, palást átmérő: maximum 260 mm + köszörűkorong-átmérő) sorozatgyártásakor. A gép ideális olyan összetett munkadarabok megmunkálására, mint a hidraulikai alkatrészek, golyóscsapágyak, orsók vagy hajtómű alkatrészek. A Voumard köszörűgépek kimagasló precizitását számos iparágban elismerik, így például az autóipar, repülőgépgyártás, csapágy-gyártás, szerszámkészítés vagy az orsógyártás területén is számos elégedett felhasználó alkalmazza ezeket a gépeket.

Voumard_VM150_cikk5Voumard_VM150_cikk6

A kiváló köszörülési teljesítmény a teljes egészében ásványi öntvényből készült gépágy kimagaslóan merev felépítésének és a hőmérsékletváltozásokkal szembeni érzéketlenségének köszönhető. Kiemelkedő megmunkálási pontossága, valamint a maximális ismétlési pontosság kevesebb selejtet eredményez, ezzel növelve a gyártási folyamatok költséghatékonyságát. A rendkívül pontos X és Z tengelyek nagy mozgástartománya maximális rugalmasságot biztosít (elmozdulás az X tengelyen 230 mm, a Z tengelyen 500 mm).

Voumard_VM150_cikk3A Voumard VM szériás gépeire fejlesztett furatköszörű-orsók, kivételesen kompakt kivitelüknek köszönhetően, lehetővé tették a gép méretének csökkentését. Az orsók precízen illeszkednek a gép által igényelt sebességtartományhoz. A maximális rugalmasság érdekében a revolverdob 4 köszörűorsó befogadására képes. Alternatívaként, a nagyobb termelékenység eléréséhez, egy orsótartón két orsó párhuzamossá tehető, ami lehetővé teszi, hogy egy befogásban, különböző szerszámokkal, számos furat- és palástköszörülési műveletet hajtsunk végre, méghozzá maximális precizitással. Amíg a rövid munkadarabok a tokmányba fogva közvetlenül köszörülhetők, addig a hosszú, tengelyes munkadarabok köszörüléséhez számos kézi és automatikus támasz áll rendelkezésre.

A C-tengelyes befogó orsóval és megfelelő szoftverrel a VM 150 képes a menetköszörülésre ugyanabban a befogásban. A gép rendelkezik egy manuálisan vagy numerikusan vezérelhető B tengellyel a befogó szögbeli elforgatásához, ami kúpfelületek köszörülését is lehetővé teszi, továbbá könnyebb hozzáférést biztosít a munkadarabok ki- és befogásakor.

Forrás:Kellenberger

További információ:

A Kellenberger hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]