OKUMA géppel a minőségi szerszámokért – Tool Repair Kft.

A Tool Repair Kft. 2013-ban, családi vállalkozásként alakult a szerszámjavítás iránti piaci igény felismerését követően. Gépparkjuk bővítésekor egy Okuma szerszámgép mellett döntöttek, mivel a teljesítmény, stabilitás, sebesség és pontosság szempontjából is kiváló megoldás a kemény alapanyagból készült szerszámok megmunkálásához. 

Szolgáltatásaik széles választékához hozzá tartozik a szerszámok javítása, karbantartása, a szerszámok módosítása, szerszámok és szerszámalkatrészek megrendelésre történő gyártása. A fő tevékenységüket a szerszámjavítás és karbantartás jelenti, melyet az igényeknek megfelelően átvizsgálás után utókalkulációval vállalnak.

Ügyfeleik igényeinek lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálása érdekében célzott géppark bővítésre volt szükség. Az új szerszámgép kiválasztásakor az elsődleges szempont a magas teljesítmény volt, hiszen a szerszámok javításakor edzett állapotban, a hőkezelést követően kell végezni a megmunkálást. Ehhez pedig megfelelően nagy teljesítményű főorsóra és kiváló stabilitásra van szükség.

ToolRepair_Okuma_cikk2

A Smartus Zrt. bemutatótermében találkoztak a kisméretű Okuma GENOS M460R-VE vertikális megmunkálóközponttal, ami minden szempontból tökéletes választásnak bizonyult. „Azért választottuk az Okuma megmunkálóközpontot, mert a konkurens gépekhez képest jobbat kaptunk, ugyanazon az áron,” mondta Csonka Dávid, a Tool Repair Kft. ügyvezetője. A gép kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően a nagyon kemény szerszámalapanyagok megmunkálásához is alkalmazható, magas merevsége és kiemelkedő pontossága a szerszámok minőségi megmunkálását teszi lehetővé. A gépágyba épített 12 szenzor segíti elő, hogy a 6 mikronos pontosság a megmunkálás teljes időtartama alatt fenntartható legyen.

ToolRepair_Okuma_cikk3

Az Okuma megoldása egy 32 férőhelyes szerszámtárral rendelkezik, ami a különböző szerszámok javításához és gyártásához szükséges rugalmasságot biztosítja, a 2 másodperces szerszámcserélési idő pedig tovább növeli a megmunkálás hatékonyságát. A vezérlő ergonomikus kialakítása és felhasználóbarát kezelői felülete rendkívül egyszerű programozást és mindennapi használatot tesz lehetővé. Elégedettségüket a gép használata közben szerzett kiváló tapasztalatok mellett tovább fokozza a szervizzel való zökkenőmentes és gyors kommunikáció, és kiváló kapcsolat. „Nagyon jó a viszony a szervizzel, mindenre azonnal választ kapunk,” mondta Csonka Ernő, a Tool Repair Kft. CNC programozója.

A minden szempontból sikeresnek mondható beruházás eredményeképpen a jövőben tervezett újabb bővítés során egyértelműen az Okuma megoldási közül választanak majd. „Még egy megmunkálóközpontot szeretnénk, ami ugyanúgy Okuma, mert maximálisan meg vagyunk vele elégedve,” tette hozzá Csonka Dávid.

Ön is szívesen megismerné az OKUMA gépek képességeit?
Látogasson el október 13-14-én a Smartus Zrt. nyílt napjaira, ahol az LB2000 eszterga, MB46 függőleges marógép, MULTUS B200 5-tengelyes eszterga-maró és az LB3000 eszterga gépek mellett szakértőktől értesülhet a legújabb CAM programozási, készülékezési, gépkiszolgálási, méréstechnikai és pályázati információkról.
Az OKUMA házi bemutatójának helyszíne: Budaörs, Gyár u. 2., a Budaörsi Ipari és Technológiai Park területén.
Regisztráció a linkre kattintva

További információ

A Tool Repair Kft. honlapján.
Az Okuma gépek hazai forgalmazója, a SMARTUS Zrt. honlapján.

Megosztás
[
    ]