Korrózióálló acélok esztergálása a nagyolástól a simítási műveletekig

Az új forgácstörő lapkageometriák és wiper élkialakításokkal a PRAMET lapkaválasztéka esztergálási feladatokra tovább bővült.

Az új NMR forgácstörő geometria alkalmazható mind palást-, mind homlokesztergálási műveletekhez, ahol a nagy forgácsolási teljesítmény alapkövetelmény, az előnagyoló műveletektől kezdve a nagyolásokig.

Az új geometriák tovább bővítik a PRAMET által nyújtott INOX acélok forgácsolására szánt kétoldalú lapka kialakításokat, mely tartalmazza a már jól ismert NM forgácstörőt közepesen nagy teljesítmény igényű megmunkálásokhoz, illetve az NF forgácstörő geometriát simítási és elősimítási műveletekhez.

Az NMR forgácstörő geometria elérhető a legtöbb lapkatípushoz, köztük a CNMG, DNMG, SNMG és a TNMG lapkákhoz is.

Pramet_NMR_article_2

A PRAMET mindezek mellett tovább bővítette a wiper élcsúcs-kialakítású lapkakínálatát.

A piacon fellelhető standard wiper kialakításokhoz képest az új W-FM és W-NM élcsúcs kialakítás magasabb termelékenységet biztosít, az alkalmazható magas vágósebességeknek köszönhetően, mellyel kiváló felületi minőségek érhetőek el.

Az új élkialakítások mind homlok-, mind palástesztergálás során kiváló felületi minőségű megmunkálást biztosít, mellyel akár a palástköszörülési műveletek is kihagyhatóak a technológiából, így csökkentve a gyártási költségeket.

Pramet_NMR_article

Az egyoldalas W-FM pozitív geometria alkalmas saválló és szerkezeti acélok megmunkálására, a kifejezetten pozitív W-NM geometria alacsony széntartalmú acélok és savállók megmunkálására lett kifejlesztve. Mindkét geometria pozitív homlokfelületű kialakítása biztosítja a kiváló érdességek elérését esztergálás során.

A PRAMET szerszámkínálat teljes bővülését áttekintheti legújabb katalógusaikban, illetve a Dormer Pramet szerszámkereső alkalmazásával is!

Forrás:Pramet

További információ:

A Dormer Pramet hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]