Érkezik az új FANUC ROBODRILL sorozat

A FANUC büszkén jelenti be a ROBODRILL gépek új generációját, amelyet szeptember 13-17. között a stuttgarti AMB kiállítás alkalmából mutatnak be a 7. csarnok, B51 standján. Az új α-DiB sorozat a sikeres α-DiA sorozat helyébe lép. Az új generáció számos új fejlesztést és tulajdonságot kínál.

Az új sorozatban alapmodellek és továbbfejlesztett modellek is találhatók az ismert méretekben (S, M, L). Hat ROBODRILL típus áll készen arra, hogy kielégítse az ügyfelek igényeit.

A szintén idén megújuló ROBOCUT huzalszikra forgácsoló sorozatról ezen a linken találhatnak bővebb információt.

fanuc_robodrill_range_article

A könnyű kezelés érdekében mind a hagyományos, mind a továbbfejlesztett modellek kezelőpanelje az új iHMI szoftvert használja. Az új „ROBODRILL-Linki ” működésvezérlő szoftver folyamatos felügyelet alatt tartja a gépet és azonnal rendelkezésre bocsátja a megmunkálási eredményeket. Az automatikus gépfelügyelet minimálisra csökkenti az állásidőket.

A vállalat filozófiáját követve az új ROBODRILL modellek könnyedén automatizálhatók a FANUC robotokkal. A „Gyors és egyszerű kezdőcsomag (Quick & Simple Start-up Package)” leegyszerűsíti a ROBODRILL modellek FANUC robotokkal történő automatizálását, ezáltal időt és pénzt takaríthat meg.

A gyorsjárati mozgás és a szerszámcsere új, okos funkcióival csökkentették a ciklusidőt. A megelőző karbantartási funkció továbbfejlesztésével az új gépek karbantartása még gyorsabbá és a lehető legegyszerűbbé vált.

2017-től kezdődően minden modell felszerelhető az új DDRiB forgatóasztallal vagy a DDR-TiB rendszerrel, amely 0,55 másodperces indexálási idővel – ez 0,3 másodperces csökkenést jelent – nagyon gyors befogással működik. A befogási nyomaték 700 Nm-re nőtt.

A továbbfejlesztett α-DiB modellek a következő extra műszaki fejlesztésekkel rendelkeznek:

  • A nagyobb darabok gyártásához a Z-tengely munkatere 400 mm-re bővült.
  • A revolverfejbe egy extra szervomotort szereltünk be, amely a szerszámcsere idejét 0,7 másodpercre – a hagyományos verzióhoz képest 0,2 másodperccel gyorsabbra – csökkenti, ezáltal lerövidíti a ciklusidőket, és növeli a termelékenységet.
  • A továbbfejlesztett modellek most már nagyobb, akár 4 kg-os szerszámokkal is használhatóak.

Az α-DiB sorozat alapmodelljei 2016 őszétől lesznek elérhetők az európai vásárlók számára, a továbbfejlesztett modellek 2017 elején kerülnek a piacra.

További információ

A FANUC Hungary Kft. honlapján.