Bemutatkozik az EOS M 400-4 négy-lézeres fémnyomtató az IMTS-en

Az EOS, a felső kategóriás additív technológiák globális vezető vállalata, az idei IMTS-en (International Manufacturing Technology Show) fogja bemutatni legújabb rendszereit és megoldásait, az Illinois-állambeli Chicagóban, 2016. szeptember 12-17 között. Az ügyfelek bepillantást nyerhetnek az EOS legújabb és legfejlettebb fém- és műanyag technológiáiba, többek között, most először az EOS M 400-4, négy-lézeres fémnyomtató működésébe, melynek fókusza a nagyobb mennyiségek alkalmazása emelkedett termelékenység mellett.

“Az idei IMTS-n bemutatjuk legújabb fémnyomtatónkat, az EOS M 400-4-et. A rendszer hozzájárul széleskörű, mégis személyre szabható megoldásaink bővítéséhez, melyek segítenek ügyfeleink egyedi igényeinek összehangolásában,” mondta Dr. Hans J. Langer, az EOS alapítója és vezérigazgatója. “Tekintve jelenlétünket ebben az iparágban, elmondhatjuk, mi tényleg megértjük ügyfeleink igényeit. Az olyan események, mint az IMTS lehetőséget kínálnak arra, hogy első kézből létesítsünk kapcsolatot velük és élőben demonstrálhassuk, hogyan tudnak segíteni legnagyobb üzleti kihívásaik megoldásában az additív technológiák.”

Wohler 2016-os beszámolója szerint az additív gyártás 2015-ben 25,9 %-os növekedést mutatott. Az EOS – növekvő Észak-Amerikai piaci jelenlétével, melynek értéke 100 millió dollárra rúgott a 2015-ös költségvetési évben – célja, hogy az innováció és K+F iránti elkötelezettségével továbbra is előmozdítsa az additív gyártást. Legújabb innovatív termékeik és rendszereik közül többek között az alábbiak lesznek kiállítva saját standjukon, amelyet az északi szárny B csarnokjában találnak majd a látogatók:

EOS M 400-4

EOS M 400-4_article

Az EOS első alkalommal mutatja be innovatív fémnyomtatóját. Az ipari alkalmazásra tervezett, ultra-gyors, négy-lézeres rendszer, a már meglévő technológiára építve bővíti az EOS kínálatát. Az EOS M 400-4 ezt a technológiát egy új szintre emelve, nagyobb termelékenységet, jobb alkatrész minőséget és kalibrálhatóságot kínál. Ezzel úgy teljesíti a gyártási elvárásokat, hogy közben lehetővé teszi a meglévő gyártási környezetbe való egyszerű integrációt.

FORMIGA P 110

FORMIGA P 110_article

Ez a rugalmas, költség-hatékony és termelékeny rendszer elsősorban azok számára ideális, akik még újak az additív gyártás területén. A gép – szerszámok használata nélkül – egyenesen a digitális CAD adatokból állít elő polimer alkatrészeket, a lehető legmagasabb felületi minőségben. A magas újrahasznosíthatóságú anyagok használatával azonban, a FORMIGA P 110 fenntarthatóságot kínál a kezdő és tapasztalt felhasználóknak egyaránt.

EOSTATE MeltPool Solution

Az EOS M 290 DLS rendszer kiegészítőjeként, a MeltPool technológia megbízható folyamatfelügyeletet kínál a teljes additív gyártás folyamata alatt. Ez hozzájárul a jobb kockázatkezeléshez és csökkenti a minőségbiztosítás idejét, illetve költségeit. A magas teljesítményű online felügyelő eszköz még nagyobb átláthatóságot biztosít a komplex gyártási folyamtokban.

ForrásEOS

További információ:

Az EOS hivatalos honlapján.