Az additív gyártási technológiának köszönhetően még kisebb méretben kínál nagy szorító erejű hidraulikus befogót a WNT

A kis átmérőjű forgácsolószerszámok befogása évek óta zsugorbefogókra volt bízva. Most azonban additív gyártási technológia alkalmazásával olyan precíziós, nagy szorítóerejű hidraulikus befogókat készített a WNT, amelyek akár 3 mm-es átmérőjű szárakat is képesek befogni, nagyobb folyamatbiztonsággal és forgácsolási teljesítménnyel.

LOGO_WNT_claim-next_#SALL_#AQU_#V1

Az additív gyártás alkalmazásával a WNT közvetlenül a szerszámtartó szárra tudja felépíteni a hidraulikus befogót működtető magasnyomású kamrát. Így mellőzhető a kamra forrasztásos rögzítése, amelyet lehetetlen megfelelő pontossággal elvégezni ilyen kis átmérőknél. Az új megoldással elérhetővé váló 3, 4 és 5 mm-es szárátmérők, valamint a 3 fokos kúposságú alaptest segítségével mostantól olyan alkalmazási területeken is használhatóak hidraulikus befogású szerszámok, ahol korábban nem volt elérhető ez a befogási mód.

A WNT hidraulikus befogó szerkezeti felépítése

A WNT hidraulikus befogó szerkezeti felépítése

A kis átmérőjű szerszámokhoz készült precíziós, nagy szorítóerejű hidraulikus befogók alkalmazása nagyobb termelékenységet és pénzügyi előnyt jelent a felhasználók számára. Hidraulikus befogó használatával körülbelül harmad annyi az előkészületi idő, mint zsugorbefogóval. A szerszám rögtön használatra kész; csak befogásra és mérésre van szükség. A befogók gyorsacél (HSS) és tömör keményfém szerszámokkal is használhatóak, és akár 120 °C-on is képesek működni. További előny, hogy a hőmérséklet növekedésével a szorítóerő is nő. A nagy szorítóerejű hidraulikus befogók kedvezőbb csillapítási tulajdonságainak köszönhetően jobb felületi minőséget lehet elérni velük, mint zsugorbefogókkal, különösen nagyobb fogásvételek esetén. A hidraulikus befogók nagy szorítóerejének, jobb csillapításának és nagy forgatónyomatékának köszönhetően a szerszámok éltartama is megnő, ami tovább csökkenti a gyártási költségeket. A WNT nagy szorítóerejű hidraulikus befogói SK40, BT40 és KSK-A 63 szerszámbefogó kúptípussal kaphatóak, 3, 4, 5, 6, 8, 10 és 12 mm-es szárátmérőhöz.

A WNT hidraulikus befogója működés közben

A WNT hidraulikus befogója működés közben

„A WNT-nél folyamatosan fejlesztjük az ügyfeleink nehézségeit elhárító innovatív megoldásokat. A hosszabb kinyúlást igénylő, kisebb átmérőjű szerszámok befogása gyakori téma volt a megbeszéléseinken. Az új technológiák – így például az additív gyártás – alkalmazása lehetőséget ad olyan egyedi termékek kifejlesztésére, mint amilyenek ezek a hidraulikus befogók. Az új termékek segítségével a jövőben is költséghatékony megoldásokat tudunk kínálni az ügyfeleinknek, és segíteni tudjuk a forgácsolási teljesítményük növelését” – mondta Győrvári Péter, a magyarországi WNT ügyvezető igazgatója.

ForrásWNT Magyarország Kft.

További információ

A WNT Magyarország Kft. hivatalos honlapján.