5 érv a teljes körű gépbemérés mellett

Az Optimum Hungária fontosnak tartja a megvásárolt berendezések hosszú távú termelékenységének, megbízhatóságának biztosítását. Ehhez elengedhetetlen a jó karbantartás, CNC gépeken a gépek pontosságának legalább évenkénti ellenőrzése is.

Az Optimum Hungária Kft. 13 éve kiemelkedő szereplő a hazai új ipari szerszámgépeket forgalmazó vállalatok között. Hagyományos gépek kereskedelmével és szervizelésével indult, de immáron közel tíz éve megtalálhatóak termékeik között CNC vezérlésű szerszámgépek, huzal- és tömbszikraforgácsoló-gépek, sík- és palástköszörűgépek és légtechnikai berendezések is. 2.000 m2-es bemutatótermükben gépeink működés közben is megtekinthetőek.

Cégük márkaképviselete, kizárólagos importőre és szervizközpontja az OPTIMUM, ACCUTEX, AIRCRAFT, METALLKRAFT, NEUAR, PALMARY, TAKUMI márkáknak.

Az OPTIMUM az igen kedvelt és keresett hagyományos gépek mellett 2006-tól folyamatos fejlesztésekkel kiváló minőségű CNC esztergákat és marógépeket gyárt felhasználóik legnagyobb megelégedésére.

Küldetésük partnereik munkájának, termelésének támogatása, növelése, a fellépő igényekre a legoptimálisabb megoldás megtalálása, lépést tartva a technikai fejlődéssel.

optimum_meres_lezer_article

Szakszervizük Magyarország egyik legmodernebben felszerelt eszközparkjával – szerszámok, mérőrendszerek, lézeres interferométer, Ballbar, Axiset – rendelkezik. Nemcsak saját forgalmazású gépeket tartanak karban, javítanak vagy újítanak fel, de másfél éve végeznek CNC gépeken teljes körű bemérést is.

Fontos számukra a megvásárolt berendezések hosszú távú termelékenysége, megbízhatósága. Ehhez elengedhetetlen a jó karbantartás, CNC gépeken a gépek pontosságának legalább évenkénti ellenőrzése is.

Öt pontban összefoglalták, hogy miért szükséges a gépek évenkénti újramérése:

  1. Teljes képet kaphatunk megmunkáló gépünk pontosságáról. Mérés során a golyósorsók, csapágyak, lináris vezetékek állapotáról kapunk információt, ezáltal mérlegelhetjük, hogy milyen pontosságú munkát vállalunk az adott gépre.
  2. Új építésű műhely esetében a beton még évekig mozog a gép alatt, ezzel befolyásolva a gép vízszintességét és az ágyazat négyzetességét, csavarodását, közvetve pedig a legyártott munkadarab pontosságát. Hiába lett tehát a megmunkáló gép pontosan beállítva a méréseket ajánlott legalább a telepítést követően évente elvégezni.
  3. A géptelepítés után, a mozgások és rezgések által a megmunkáló gép elmozoghat a helyéről, ezáltal romolhat a gép vízszintessége, és az ágy négyzetessége, ezért különösen fontos, hogy az újonnan vásárolt megmunkáló gép legalább félévente ellenőrizve legyen az első két évben.
  4. A gép használatba vételét követően a golyósorsók és vezetékek elkezdenek kopni, ezáltal gyártási pontatlanságot okoznak. Ez tökéletesen kompenzálható lézeres interferométeres méréssel, melynek során az összes tengely holtjátékát a teljes lökethosszon ellenőrizni tudják, a mért adatokat vezérlésbe visszaírva kikompenzálják az eltéréseket.
  5. A beméréssel kiszűrhetőek a mechanikai hibák, ezáltal tervezett, megelőző karbantartást lehet végezni, elkerülve a véletlenszerű gépleállásokat.
Optimum Házi Vásár
Az idei házivásárukon, október 20-21. között a fent leírt méréseket is bemutatják!
Regisztráció az eseményre.

További információ

Az Optimum Hungária Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]