Teljes körű megoldások egy kézből – Ipari kiállítások a Wedco-val

A különleges szerszámokat gyártó bécsi székhelyű Wedco nem ismeretlen a magyar szakemberek számára sem. Az osztrák cég évek óta rendszeres látogatója a nemzetközi és hazai kiállításoknak is, idén az Intertool-on és az Ipar Napjain is találkozhattunk megoldásaikkal.

Wedco_IN_cikk2

Ipar Napjai 2016 – Újdonságok a magyar piacon

Halis Bayizitlioglu, a cég résztulajdonosa, Wolfgang Koch exportmenedzser és Juhász Mihály, a nyugat-magyarországi értékesítési felelős képviselte a céget. „Ez az egyik legjobb kiállításunk az elmúlt három évben” – számol be tapasztalatairól Wolfgang Koch, a Wedco exportmenedzsere, akit kellemes meglepetésként ért az érdeklődő közönség a budapesti kiállításon. A Wedco saját, legújabb fejlesztésű termékei mellett elhozta a Nikken körasztalait és befogóit, valamint a Sumitomo váltólapkáit is. A Wedco olyan szoros partneri kapcsolatban áll a két japán céggel, hogy ez utóbbiak európai menedzserei is jelen voltak az osztrák cég standján. „A magyar piac a legfontosabb piacaink egyike. Exportunkban ez a harmadik, ezért nagyon érdekel minket és nagyon boldogok vagyunk, hogy minden évben itt lehetünk Budapesten”, mondta el Koch úr, majd hozzátette: hogy a Wedco az Ipar Napjai mellett a MachTechen és az Automotive Hungaryn is képviseli magát és partnereit. A május végi szakkiállításon az érdeklődők megtekinthették a magyar piacon elérhető összes Wedco-, illetve Nikken- és Sumitomo-terméket.

A Wedco egyik legérdekesebb fejlesztése a trochoid maráshoz tervezett Twist ER Z5, amelyet a Wedco fejlesztőmérnöke mutatott be az Ipar Napjai látogatóinak. Az egyelőre kísérleti stádiumban lévő, így kereskedelmi forgalomban még nem elérhető szerszám egy hagyományos maróhoz képest háromszoros termelékenységet érhet el. Ez egyrészt jelentős mértékben a sarokrádiusznak, másrészt a belső hűtésnek, illetve az optimális forgácseltávolítást tovább segítő, erősített szerszám keresztmetszetnek köszönhető – magyarázza a fejlesztő, hozzátéve, hogy az új maró 3xD mélységben marhat a munkadarabba. A japán Nikken cég sheffieldi innovációs központját mutatta be az Ipar Napjain. A tavaly decemberben megnyílt központban lehetőség nyílik az egyes szerszámok bemutatására működés közben is, illetve a Nikken rendszeresen itt teszteli a Wedco termékeit. A Nikken örömmel látja a magyar érdeklődőket is Sheffieldben.

Wedco_IN_cikk1

A másik újdonság, amivel a Wedco standján találkozhattak a látogatók, a vállalat legújabb finiselő szerszáma, a Parabel volt. A speciális parabolikus geometriának köszönhetően nagyobb a szerszám vágófelülete, így akár 300 %-kal gyorsabban elvégezhetők a simítási műveletek. Mindez a nagyobb radiális lépéseknek köszönhető, mely azonos felületi minőség mellett sokkal gyorsabb megmunkálást eredményez. Végül a harmadik újdonság, mellyel az idei Ipar Napjaira készültek, a  kifejezetten titán marásra tervezett szármaró. A különleges geometriával rendelkező szerszám még a rendkívül nehéz alkalmazások esetén is kimagasló pontosságot és minőséget biztosít.

Intertool 2016 – „Prozesskette”

Ahogy Wolfgang Koch szavaiból kiderült, a „Prozesskette” (angolul process chain) azt a folyamatláncot jelenti, amely során a különböző ágazatokat képviselő vállalatok együttműködve teljes körű megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleik számára.

Wedco_Intertool_cikk1

A „Prozesskette” teszi lehetővé, hogy olyan megoldáscsomagokat és szolgáltatásokat biztosíthassanak, melyek a lehető legnagyobb mértékben megfelelnek ügyfeleik elvárásainak. Ennek keretein belül a Wedco a szerszámaival, a Westcam a szoftveres megoldásokkal, a Gruber, az EMAG és a Hermle megmunkáló gépeikkel, a Zoller pedig méréstechnikai berendezéseivel járul hozzá a megoldások magas minőségéhez. A partnerekkel ápolt szoros kapcsolatokról és a kiállításon látható megoldásokról Wolfgang Koch beszélt kameráink előtt.

https://www.youtube.com/watch?v=OzDD2st0jOo

Az idei Intertool kiállításon a Wedco saját fejlesztésű szerszámai mellett a Sumitomo, Zecha és Nikken megoldásaival is találkozhattak a látogatók. Itt kerültek bemutatásra például a Nikken szerszámbefogói, melyek kifejezetten nehéz megmunkálásokhoz lettek fejlesztve, így a Wedco szerszámaival kombinálva kiválóan alkalmazhatók nehezen megmunkálható alapanyagok esetén is. A Nikken termékeit Carl Hughey, a Nikken Kosakusho Europe Ltd. értékesítési igazgatója mutatta be a kiállításon.

Wedco_Intertool_cikk2

A magyar piacot érintő legnagyobb újdonságuk a nemrég elindított webshop, melynek használatával a vevők sokkal nagyobb szabadságot kaphatnak az igényeiknek megfelelő szerszámok kiválasztásában. Az ausztriai bázisú cég így világszerte gyorsabban és egyszerűbben bonyolíthatja kereskedelmi folyamatait. Az új webshopról Juhász Mihály, a Wedco GmbH nyugat-magyarországi értékesítési felelőse beszélt az Intertool 2016 kiállításon.

Wedco_Intertool_cikk3

Az ilyen jellegű fejlesztések rendkívül nagy segítséget jelenthetnek a Wedco ügyfeleinek, hiszen az ipari vállalatok számára elsődlegesen a gyártási folyamatok, az általuk legyártott alkatrészek és a minőség biztosítása a fontos. Ehhez természetesen szükség van a lehető legkiválóbb eszközökre, szerszámokra, azonban a szerszámok kiválasztására és vásárlására fordított idő és pénz a termelékenység szempontjából nem hasznos. Éppen ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy az ilyen jellegű folyamatokra több időt pazaroljanak, mint amennyi feltétlenül szükséges. Az online vásárlási lehetőséggel akár pár kattintással megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelő szerszámot, majd egyetlen kattintással megrendelhetjük azt, ezzel csökkentve a szerszámbeszerzésre fordított időt.

További információ

A Wedco hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]