Pénztárcakímélő hatékonyságnövelés a Colibri egyedi orsóival

A folyamatosan erősödő piaci verseny miatt a gyártó cégek gyakran új technológiák bevezetésében, modernebb szerszámgépek vásárlásában vagy újabb üzemek létrehozásában látják a versenyképesség fenntartásának lehetőségét. A Colibri egyedi orsóival azonban a már meglévő gépek teljesítménye fokozható, így költséghatékony alternatívát adnak a géppark bővítésére.

Colibri_Typhoon_cikk4

Az általuk fejlesztett különleges orsók külső energiaforrás nélkül, a gép pontosságának megtartásával képesek jelentős mértékben növelni a szerszámgép hatékonyságát. A Colibri HSM Jet Spindle alkalmas marási, esztergálási, menetmarási, gravírozási, letörési, sorjázási és kis rádiuszú marási folyamatok gyors elvégzésére, ezzel lefedve az elő-simítási és simítási műveletek széles skáláját.

A meglévő CNC gépekre való egyszerű telepítés által azonnal tapasztalható növekedést biztosít a produktivitásban, emellett a szerszámok sebességének valós idejű monitorozását is lehetővé teszi. A különleges orsók használatához nem szükséges más, mint a már meglévő szerszámgépünk, és annak saját hűtő- vagy kenőfolyadék rendszere. A 20-40 bar-os nyomású hűtőfolyadék hajtja meg az orsót, ami akár 40.000 és 60.000 közti fordulatszámot is elérhet.

Colibri_Typhoon_cikk2

Egy standard megmunkáló gépre szerelve a Jet Spindle 50.000-es fordulatszámmal képes meghajtani kis átmérőjű szerszámokat, ami akár 4-szer nagyobb teljesítményt jelenthet, a pontosság csökkenése nélkül. Az orsók különlegessége, hogy a nagy sebességű megmunkálásoknál bekövetkező hőmérséklet változásokat is automatikusan kiküszöböli, ezzel optimalizálja a forgácseltávolítást és kíméli a szerszámot. A hűtőfolyadékkal történő hajtás másik előnye, hogy nincs szükség külső energiaforrásra, ami tovább növeli a rendszer költséghatékonyságát.

Colibri_Typhoon_cikk3

Forrás:Colibri Spindles

További információ

A Colibri Spindles hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]