Munkadarabok automatikus megmunkálása: KUKA robotok mint szerszámgépek

A Wieland Anlagentechnik GmbH-nál a KR QUANTEC széria egyik KUKA robotja végzi a munkadarabok kezelését és forgácsolását. A KUKA.mxAutomation kezelőfelületbe integrált Siemens CNC SINUMERIK 840D sl Run MyRobottal biztosítja az egyszerű üzemeltetői irányítást.

KUKA QUANTEC KR 180 R2500

Magas teherbírású ipari robot a munkadarabok forgácsolásában

A megmunkálási folyamatokban a pontosság a döntő faktor. A Wieland Anlagentechnik GmbH-nál, a KUKA KR 180 R2500 extra F végzi a munkadarabok megmunkálásához szükséges összes lépést. A robot leveszi a darabokat a töltőállomásról és az adott követelmények függvényében áthelyezi őket egy befogóba. A folyamat végén a robot előtolja a munkadarabokat a szerszám irányába.

A KR QUANTEC robot korrózióálló Foundry változata egyben por- és vízálló is

A rendszer lelke a Wieland Anlagentechnik GmbH-nál a KR 180 R2500 extra F. A KR QUANTEC széria ipari robotját a sokoldalúság, rugalmasság és precízió jellemzi. A vállalatnál a robot Foundry változatát használják, mert a hűtő-kenő folyadék miatt nagyon magas a rendszer páratartalma. A speciális, korrózióálló V2A anyagú Foundry csuklói por- és vízállóak, megvédve ezáltal a robotot az ilyen viszontagságos környezetben is.

A Kuka.mxAutomation kezelőfelület a Sinumerik Operate felhasználói felülettel lehetővé teszi az egyszerű üzemeltetést

Az egyszerű kezelhetőség fontos a Wieland Anlagentechnik GmbH számára, céljuk ugyanis, hogy a lehető legtöbben tudják kezelni a gépet és a gyártási időt is csökkenthessék. A robot hozzá van kapcsolva a Siemens felhasználói felületéhez, a SINUMERIK Operate-hez, amely a KUKA-Siemens kezelőfelületbe – KUKA.mxAutomation vagy Run MyRobot – van integrálva. A széles körben használt felhasználói felület lehetővé teszi, hogy az olyan feladatok, mint az üzemeltetés, tanítás és diagnosztika könnyen végrehajthatóak legyenek a gép kezelőrendszerén vagy a hordozható HT8 terminálon keresztül.

Robotizált megmunkáló cellák széles körű alkalmazása a jövőben

“A mi megközelítésünk, hogy ötvözzük egy robot rugalmasságát és viszonylag kedvező munkaterületét egy szerszámgép precíziójával és merevségével. Ez lehetővé teszi, hogy nagy és geometriai szempontból kihívást jelentő munkadarabokat pontosan és költséghatékonyan lehessen megmunkálni,” mondja Tobias Ziesel, a Wieland Anlagentechnik GmbH Sales és Marketing részlegének vezetője. A Wieland Anlagentechnik a pozitív tapasztalatok után további új robotizált megmunkáló cellákat is tervez.

A KUKA a nemzetközi fémmegmunkáló kiállításon, az AMB-n is be fogja mutatni megoldásait szeptember 13. és 17. között, Stuttgartban. Látogassa meg a KUKA standját a 8-as csarnokban.

ForrásKUKA

További információ:

A KUKA magyar nyelvű honlapja

Megosztás
[
    ]