Kedvező ár, kiemelkedő hatékonyság – Hardinge GS széria

A Hardinge által kifejlesztett GS-széria horizontális esztergaközpontjai a különösen kompakt kialakítást kiemelkedő pontossággal és integrált megoldásokkal kombinálják, így jelentős mértékben fokozhatják a felhasználók megmunkálási folyamatainak hatékonyságát.

A vállalat egyik kiemelt termékcsaládjaként a GS-széria tagjai jól tükrözik az esztergák fejlesztése terén szerzett több mint 100 éves tapasztalatot. Kiváló ár-érték arányuk mellett egyedülálló termelékenységet biztosítanak a nagy teljesítményű dinamikus megmunkálások során. A gépek sokoldalúságát a rugalmas rendszer és a rendelkezésre álló különböző megmunkálási ciklusok biztosítják. A kiváló teljesítmény, precizitás és stabilitás mellett ezek a tulajdonságok teszik a Hardinge gépeit optimális esztergálási megoldásokká.

Hardinge_GS_cikk1

Középpontban a termelékenység

Az esztergák hatékonyságának alapját a rövid ciklusidők és a kevesebb leállás adja. A hosszú élettartamnak és a nagy teljesítményű megmunkálási képességeknek köszönhetően ideális hosszútávú befektetést jelentenek minden iparág képviselőinek. A horizontális esztergák további előnyei például az orsókon elérhető magas fordulatszámok, a nagy vágási teljesítmény, vagy például a szervo meghajtású, 12 állomásos revolverfej által biztosított rövid szerszámcserélési idők. A revolver a gyorsaság mellett kiemelkedő pontosságot is biztosít, 0,0018 mm-es visszaállási pontossága által magas felületi minőség érhető el.

A GS széria tagjainál elért pontosság alapfeltétele a robusztus konstrukció. Ennek érdekében a Hardinge nagy teherbírású lineáris vezetékekkel és a merevséget 30%-kal növelő golyóscsapágyakkal szerelte fel esztergáit. A stabilitás további fokozásáért speciális orsókonstrukciót, valamint az X- és Z-tengelyeken előfeszített C2-pontosságú golyósorsót alkalmaznak.

Hardinge_GS_cikk2

Technikai paraméterek:

   GS 150 GS 200 GS 200/66 L GS 250 L
Maximális átmérő [mm] 45 52 76 89
Főorsó fordulatszám [ford/perc] 6.000 5.000 4.200 3.500
Főorsó teljesítmény [kW] 11 11 18.5 18.5
Revolver férőhelyek száma [db] 12 12 12 12
Maximális megmunkálható átmérő [mm] 284 284 356 356
Maximális megmunkálható hossz [mm] 406 406 1050 1024,6
CNC vezérlő Fanuc 0i-TD Fanuc 0i-TD Fanuc 0i-TD Fanuc 0i-TD

Az orsó speciális konstrukciója csökkenti a termikus indukciót, ezáltal a megmunkálás során keletkező hőtágulásból adódó pontatlanságok kiküszöbölhetők. A GS-széria minden gépe folyamatosan képes fenntartani a nagy teljesítményű megmunkálások során elvárt magas pontosságot. A gép- és orsókonstrukció által biztosított hosszú élettartamuk és a használatukkal elérhető magas termelékenység biztosítja a kiváló ár-érték arányt, ami a vállalat kínálatában elérhető számos opcionális kiegészítő lehetőséggel kombinálva széles körben alkalmazható, rugalmas rendszeré teszi a Hardinge esztergáit.

A Hardinge szerszámgépek hazai képviseletét a Tecno.team látja el, az értékesítés mellett a gépek üzemeltetését, szervizelését és folyamatos alkatrész ellátását magasan képzett szakmai csapatuk biztosítja.

ForrásTecno.Team

További információ

A Tecno.Team honlapja
A Hardinge honlapja

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu