Az Excel Csepel Kft. új terméke – BMC-135 CNC marógép

Az Excel Csepel bemutatta új termékét, a FEMCO által gyártott BMC-135, FANUC működő vezérlő elektronikával ellátott, vízszintes CNC marógépet, melynek mozgó állványos kialakítása lehetővé teszi, hogy az X irányú elmozdulást az asztal végezze egy, az X szánra szerelt, azzal egy egységet képző körasztallal. Az összes egyéb irányú mozgást a főorsó végzi. Ennek a szerkezeti kialakításnak az előnye a helykihasználtság, illetve a hozzáférhetőség, így első sorban olyan cégeknek ajánlott, akiknek fontos, hogy a géphez rendelkezésre álló hely a legoptimálisabban legyen kihasználva.

BMC-135_article

A BMC-135 öntött vas kivitelű, merev konstrukciós kialakítású gép. A szerszámok rögzítése hidraulikusan történik, ez roppant megbízhatóvá és pontossá teszi a műveletet, hozzájárulva a minőség növeléséhez, illetve az időtakarékossághoz. A munkaasztal szintén hidraulikus rögzítése kivételes precíziót és stabilitást kínál, a nehéz munkadarabok megmunkálásához is. A gép főorsója egy különleges acélötvözetből készül, amit nitrogénnel kezelnek a legmagasabb ellenálló képesség és legkisebb kopás érdekében. Az orsó hűtése egy olaj hűtőegységen keresztül történik, de van egy főorsón keresztüli, illetve egy a körüli hűtőrendszer is.

A gép felszereltségéhez tartozik forgácskotró és forgácsgyűjtő kocsi, hűtővíz tisztító és -szabályozó egység, munkadarab megvilágítás, illetve opcionális ATC (automatikus szerszámcserélő, szerszám magazinnal). A BMC-135 elektromos szekrénye zárt kivitelű, légkondicionált. Az elektronikai működtetésért egy FANUC csomag felel, a vezérlést a FANUC OiMD vezérlőrendszer működteti, amely 5 tengelyt irányít (ebből 4-et egyidejűleg is tud). Az adatátvitelhez a gépen található Ethernet, USB és SRAM kártya csatlakozás.

Műszaki paraméterek:

Munkatér
Elmozdulás X/Y/Z mm 2400/2100/1500
Asztal
Méret mm 1800*2000
Terhelhetőség kg 10000
Főorsó
Főorsó teljesítmény kW 22/26
Maró orsó átmérő mm 225
Főorsókúp ISO50
Szerszámvégződés CT50
Sebességfokozat alacsony rpm 10-350
Sebességfokozat magas rpm 350-1500
Automatikus szerszámcserélő
Szerszámok száma db 60 (opció:90)
Max. szerszám súly kg 25
Max. szerszám átmérő/hossz mm 120/400
Vezérlés Fanuc OIMD
Ismétlési pontosság mm +-0,01
Előtoláshajtás
Gyorsmeneti sebesség X/Y/Z m/min 10
Gyorsmeneti sebesség W m/min 4
Gép alapméretei
Hossz/Szélesség/Magasság mm 7273/6239/4840
Súly kg 26000

ForrásExcel Csepel Kft.

További információ:

Az Excel Csepel Kft. hivatalos honlapján.

ÉS

A FEMCO hivatalos honlapján.