A FANUC bemutatja a huzalszikra forgácsoló gépek új kínálatát

A FANUC vállalat örömmel jelenti be, hogy huzalszikra forgácsoló gépeinek új sorozata – a FANUC ROBOCUT α-CiB sorozat – megérkezik az európai piacra. Ez az új ROBOCUT sorozat a korábbi α-CiA sorozatot váltja fel és 3 modellből áll: a ROBOCUT α-C400iB és ROBOCUT α-C600iB modellek már korábban is szerepeltek a kínálatban, míg a ROBOCUT α-C800iB modell új tagja a kínálatnak. A sorozat európai premierjére szeptemberben, a Stuttgartban tartott AMB vásáron (szeptember 13–17.) kerül sor.

Az új sorozatban az α-C600iB modell megőrizte korábbi alakját, míg az α-C400iB munkatartománya X400mm x Y300mm x Z255 méretűre nőtt, miközben teherbírása legfeljebb 500 kg-os munkadarabokhoz felel meg.

Az újonnan bevezetett α-C800iB modell X800mm x Y600mm x Z310mm méretű munkatartományával és 3000 kg tömegű munkadarabokhoz elegendő teherbírásával a legkisebb befoglaló méretet kínálja a piacon, ezért nagy présformákhoz és bérmunkát végzők számára alkalmas.

FANUC-RoboCut-a-CiB-cikk

FANUC ROBOCUT α-C800iB

A FANUC α-CiB sorozat gépei kompakt, nagy teljesítményű és gazdaságos süllyesztékes, nagyobb stabilitású és vágási pontosságú huzal szikraforgácsoló gépek, amelyek az új FPC (rugalmas impulzusvezérlés) technológiával működő továbbfejlesztett generátor-szabályzással rendelkeznek.  A gép szimmetrikusan tervezett öntöttvas szerkezetét nagyobb merevségre és termikus stabilitásra tervezték, hogy megfeleljen napjaink pontos elvárásainak.

Szoftver

A FANUC ROBOCUT α-CiB gépeket a legújabb, érintőképernyős technológiával rendelkező 31i-WB CNC-vezérlés sorozata működteti, és új FANUC iHMI felhasználói felülettel rendelkeznek. Az erős CNC-vezérlés a vezérléstechnika legfejlettebb CNC funkcióit kínálja, és lehetővé teszi, hogy a ROBOCUT CAMi szoftvert közvetlenül a CNC képernyőkről üzemeltesse. A kezelő számára a gép állapotának valós idejű felügyeletét lehetővé tevő ROBOCUT Linki PC szoftver szintén teljesen megújult és felhasználóbarát felülettel jelentkezik. A sorozathoz egy Quick Setup robot csomag is kapható, amellyel könnyebben integrálhatók a gépkezelő robotok.

Forrás:FANUC

További információ

A FANUC hivatalos honlapján.