Új, CX81xx sorozatú beágyazott PC-k

Az új, CX81xx sorozatú beágyazott PC-k megjelenésével a kisméretű vezérlők is jelentősen megnövelt számítási teljesítményre tettek szert. Az Ethernet-csatlakozással rendelkező, CX8190 típusú modul a sorozat első tagja, egyúttal az első rendkívül kompakt, „buszcsatoló” méretű PC-alapú vezérlő, amely a TwinCAT 3 automatizálási szoftverhez van optimalizálva. A 32 bites, 600 MHz-es ARM Cortex™-A9 processzor a jelenlegi CX8000-sorozatú vezérlőkhöz képest háromszoros számítási teljesítményt nyújt, 512 MB RAM-jának mérete pedig az eddigieknél nyolcszor nagyobb.

A CX8190 típusú beágyazott PC egy Ethernet-portot és egy 2 portos switchelt Ethernet vagy EAP (EtherCAT Automation Protocol) alapú kommunikációs portot tartalmaz. Operációs rendszere Windows Embedded Compact 7, és terepibusz-interfészen vagy a járulékos Ethernet-porton keresztül TwinCAT 3 szoftverrel programozható. A TwinCAT 3 I/O-szoftver az alapszintű futási funkciókat biztosítja, de opcióként további TwinCAT 3 funkciók is feltelepíthetők.

A Beckhoff skálázható, PC-alapú automatizálási megoldásainak tárháza tovább gazdagodott az új, CX8190 típusú beágyazott PC-vel, amely kompakt megjelenés mellett, rendkívüli számítási teljesítménnyel rendelkező vezérlő.

A Beckhoff skálázható, PC-alapú automatizálási megoldásainak tárháza tovább gazdagodott az új, CX8190 típusú beágyazott PC-vel, amely kompakt megjelenés mellett, rendkívüli számítási teljesítménnyel rendelkező vezérlő.

A CX8190 egy ún. „egymásodperces” UPS-t is tartalmaz az állandó adatok elmentésének biztosítására, emellett 512 Mbájtos, 8 Gbájtig bővíthető microSD-kártyával is rendelkezik. Mindezek mellet működési hőmérséklettartománya egyedülállóan széles, -25°C-tól +60 °C-ig terjed. EtherCAT-terminál (E-bus) és buszterminál (K-bus) alapú be-/kimeneti rendszerek közvetlenül csatlakoztathatók a CX8190 típusú beágyazott PC-hez, azonnali hozzáférést biztosítva 1000-nél is többféle be-/kimeneti modulhoz, ami egyedülállóan sokrétű választékot jelent.

A CX81xx sorozatú beágyazott PC-k első piacra dobott változata az Ethernet-portot tartalmazó típus, a közeljövőben azonban további, különféle terepi buszrendszerekkel rendelkező vezérlőkkel is bővül ez a termékcsalád.

További információ

A Beckhoff Automation Kft. honlapján.
A CX8190 sorozatú beágyazott PC-k aloldalán.

Megosztás
[
    ]