SENJO PLC-201 sorjátlanító és élletörő szerszámgép

Az automatikus élletörő és sorjátlanító gépek elismert gyártójaként számon tartott, japán SENJO SEIKI a Grindtec 2016 nemzetközi szakkiállításon mutatta be az érdeklődők számára legújabb, PLC-201 típusú szerszámgépét.

A korábbi, PLC-101 típus technológiáján alapuló, ugyanakkor mind külsejében, mind tulajdonságait tekintve jelentősen továbbfejlesztett PLC-201 típusú sztenderd gép kiválóan alkalmas akár az autóipar, akár építőipar területén alkalmazott fogaskerekek és egyéb hasonló alkatrészek sorjamentesítésére és letörésére.

A gép teljesen automatizálható, felső pályás adagolóval, valamint a ki- és berakodást biztosító szállítószalaggal rendelkezik. A tapintó minden kontúrt lekövet a külső átmérőn, így programozásra nincs szükség. Kúpfogaskerekek esetén lehetséges a munkadarab automatikus döntött megmunkálása is. A jobb felületi minőség érdekében – emelte ki a gép bemutatásakor Tak Kato, a SENJO SEIKI értékesítő munkatársa – a géphez, a hagyományos keményfém marószár mellett, opcióként, fémszálas sorjátlanító kefe is elérhető.

A gép alaptartozéka a vertikális maróegység kontúrkövető rendszerrel, automatikus ajtónyitással, érintőképernyős kezelőpanellel, mágneses forgácsleválasztó hűtőrendszerrel, automatikus tokmánnyal, első szett szerszámcsomaggal (kontúrkövető stift, marószerszám). A gép legfeljebb 100 mm magasságú és 200 mm átmérőjű, különböző anyagtípusú munkadarabok megmunkálására alkalmas. A forgácsoló főorsó 12.000 ford/perc fordulattal, míg a munkadarab orsó 7 ford/perc fordulattal rendelkezik. A gép CE minősítéssel rendelkezik.

Maga a SENJO SEIKI több mint 50 éves tapasztalatra tekinthet vissza a szerszámgépgyártás területén. 1997-ben fejlesztette ki első program nélküli letörő és sorjamentesítő gépét (PLC széria) a szabadalmaztatott tapintós követő rendszerrel. A sztenderd gépek és alkalmazás-specifikus gépek gyártásával és fejlesztésével egyaránt foglalkozó cég, azóta, több mint 2000 PLC élletörő gépet értékesített világszerte.

A PLC-széria fent ismertetett géptípusával részletesen foglalkoztunk már egy korábbi cikkünkben is, melyet ITT érhetnek el. A SENJO SEIKI gépeit bemutató írásunkat pedig ITT olvashatják.

További információ

A Tecno.Team honlapja
A Senjo Seiki honlapja

Kapcsolattartó

Thiery Tamás
Tel.: +36 30 946 7147
Email: thiery@t-email.hu