“Nagy terhet vettek le a vállunkról” CAD-Terv esettanulmány a Losonczi Innovation Kft-nél

Az 1995-ben alapított családi vállalkozás a járműiparban és gépiparban tevékenykedő beszállító cégek számára készít speciális szerszámokat, készülékeket és mérőeszközöket. A CAD-Terv Kft-vel való együttműködésük olyan szimulációs lehetőségeket biztosított, melyek nagy mértékben megkönnyítették a tervezési és gyártási folyamatokat. 

Alapítását követően a Losonczi Innovation Kft. komoly átalakuláson ment keresztül, az eltelt évek során folyamatosan bővült a tervezői és gyártó kapacitás. Ma már saját telephellyel és modern gyártó bázissal rendelkeznek, ahol egy 30 főből álló szakmai csapattal folytatják tevékenységeiket. A cég 2015-ös névváltoztatása (Losonczi Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-ről Losonczi Innovation Kft.-re) is az elmúlt 20 év alatt végbemenő fejlődést és a modern ipari igényekhez való alkalmazkodást tükrözi.

Az autóipari beszállítók magas igényeinek kiszolgálásához egyedi megoldásokra és különösen magas minőségre van szükség. Portfóliójuk éppen ezért tartalmazza a kritikus alkatrészek gyártásához szükséges egyedi megfogó készülékeket, speciális szerszámokat és a szigorú minőség-ellenőrzési folyamatok alapját adó mérőberendezéseket, melyek közvetlenül a gyártósorba integrálhatók. Ugyan ügyfélbázisuk nagy részét az autóipari beszállítók teszik ki, számos megrendelés érkezik energiaipari vállalatoktól is, főleg a turbinagyártás területéről.

CAD-Terv-Losonczi_cikk

A CAD-Terv Kft-vel a tavalyi MACH-TECH kiállítás során kerültek kapcsolatba, a zökkenőmentes kommunikációnak köszönhetően kiválóan együtt tudtak működni a munkafolyamatok során. A Losonczi Kft. egy kutatás-fejlesztési projekt keretein belül meghajtott szerszámtartókat fejlesztett esztergákhoz, azonban a tervezési folyamatok során a hagyományos módszerek nem bizonyultak elég hatékonynak. A CAD-Terv Kft. viszont olyan szimulációs lehetőségeket kínált, melyekkel a terhelésből fakadó hőmérséklet-változások és nyomatékok könnyen meghatározhatók voltak. Az így kapott eredményeket felhasználva a módosított alkatrészek stabilabbak és tartósabbak lehetnek. A két cég mérnökeinek hatékony együttműködése komoly segítséget jelentett a megvalósításban, hiszen hagyományos módszerekkel ezeket a paramétereket rendkívül nehéz meghatározni.

Losonczi István, a Losonczi Innovation Kft. ügyvezetője szerint a következő lépés az Ipar 4.0 terjedéséből fakadó modern ipari kihívásokra és problémákra adott megoldások gyártása lehet. Ennek megfelelően olyan ipari robotokkal összekapcsolt mérőcellák fejlesztésében gondolkoznak, melyek a digitális gyártás és a megbízható automatizálás nélkülözhetetlen kellékei. Elmondása alapján a CAD-Terv-vel eredményesen végzett közös munka és együttműködés a jövőben is folytatódni fog.

További információ

A Losonczi Innovation Kft. honlapján.

A CAD-Terv Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]