Jones & Shipman Suprema 1000 – köszörülés könnyedén

Új fejlesztések az intuitív vezérlés és a gyors beállítás területén.

A Jones & Shipman angol köszörűgép-gyártó cég 2010 óta tagja a Hardinge Grinding Group cégcsoportnak. A Jones & Shipman termékei között palástköszörűket, sík- és profilköszörűgépeket találunk, melyeket a szerszámgyártás, öntőforma készítés, repülőgépipar, gépkocsi gyártás területén, valamint az orvostechnikai szektorban alkalmaznak.

J&S_Suprema_1000_cikk1

A továbbfejlesztett Suprema 1000 palástköszörűvel a Jones & Shipman egy olyan koncepciót mutatott be az EMO kiállításon, mely megfelel a szerszámkészítés, illetve a sorozat- és nagy volumenű gyártás során egyaránt elvárt nagy alakpontosságra és gyors átállási időkre vonatkozó követelményeknek. A berendezés az egyszerű beállíthatóság mellett képes komplex palástköszörülési feladatok elvégzésére, ennek köszönhetően egy ideális belépő kategóriás gép.

A numerikusan vezérelt, robusztus, könnyen kezelhető és rendkívül precíz gépek három különböző köszörülési munkahosszban (650, 1000 és 1500 mm) érhetők el. A köszörűkorong változtatható sebessége és a maximum 450 mm átmérőjű jobb és bal köszörűkorongok, nemcsak hosszabb élettartamot, de kiemelkedő termelékenységet is biztosítanak. A opcionálisan elérhető nagyobb teljesítményű köszörűfej lehetővé teszi az átfutási idők további csökkentését.

Az automatikus korong felszabályozás és a szintén automatikus köszörülési ciklusok garantálják a gyors beállítást, valamint az emberi beavatkozás nélküli gyártást. Ezek az „öntanuló” köszörűgépek lehetővé teszik, hogy a tapasztalattal nem rendelkező és a tapasztalt kezelők egyaránt, azonnal termelékenyebbé váljanak. A felhasználó-barát koncepció alapja a J&S „EASY” programozási rendszere. E téren a legfontosabb újítás a Fanuc Power Motion vezérlő színes érintőképernyős rendszerének integrációja, ami lényegesen nagyobb online memóriát biztosít a köszörű felszabályozási és köszörülési programok számára. Mindez a jobb reakcióidő mellett hozzájárul a programozási és a felszabályozási idők további csökkentéséhez is. Az „EASY” vezérlőprogram frissítései és extra funkciói pedig további rugalmasságot és jobb termelékenységet eredményeznek.

Technikai paraméterek:

Csúcstávolság / Csúcsmagasság
Csúcstávolság1000 mm
Csúcsmagasság160 mm
Maximális köszörülhető átmérő új korong esetén300 mm
Köszörűfej
OrsóPrecíziós kúpgörgős csapágy
Baloldali köszörűkorong400 x 50 x 127 mm
Jobboldali köszörűkorong350 x 25 x 127 mm
Főorsó teljesítmény / Opcionális4.2 kW / 5.5 kW
Szíjhatású furatköszörű-orsó teljesítménye2.2 kW
Befogó készülék
OrsókúpMT 5
Maximális munkadarab tömeg100 kg
Tokmány maximális nyomatéka100 Nm
Orsó fordulatszáma (fokozatmentesen állitható)0 – 660 RPM
Szegnyereg
KúpMT 3
Kúp korrekció+/- 0.0005 mm
Köszörűkorong felszabályozás
Orsóházra rögzített lehúzószerszám
Legördülő lehúzó furatköszörüléshez
Kérésre, további lehetőségek is elérhetők

 Forrás:Hardinge Grinding Group

További információ

Jones & Shipman honlapja

 

Megosztás
[
    ]