Hagyomány és minőség modern technológiákkal a Rabacsa Kft.-nél

Látványos bővülést volt alkalmunk videóra venni tavasszal, a Racker testvérek családi vállalkozásánál. Új üzemcsarnokuk átadásán jártunk, ahol mi is meggyőződhettünk arról, hogyan fonódik össze a hagyomány tisztelete a modern technológiákkal és a magas minőséggel.

2016_03_01-Rabacsa_timelapse_40_cikk

A Racker család az 1800-as évek közepe óta őrzi a kovácsmesterség hagyományait és adja tovább nemzedékről nemzedékre. A Rabacsa Kft. 1998-as megalapításával a család 7. generációját képviselő Racker Balázs és Csaba megalapozta a modern piaci igények és a családi vállalkozás ősi értékeinek találkozását. 2001-ben új telephelyet vásároltak, majd két ütemben 2014-re egy új gyártócsarnokot építettek fel. Az új csarnok komoly lehetőséget biztosított a géppark célzott fejlesztésére, így számos modern fémmegmunkáló berendezés kaphatott helyet a Rabacsa Kft. új üzemében.

Az új üzemcsarnokban a 21. század iparára jellemző precizitás és magas technológiai fejlettség találkozik a generációkon átívelő, több mint 160 év alatt felhalmozott szakmai tudással. Az itt készülő kovácsoltvas kapuk, kerítések, kovácsoltvas korlátok is a múlt és a jelen összefonódását tükrözik. Az ősöktől tanult technikák és hagyományok mellett a legfejlettebb technológiákat alkalmazó megmunkáló berendezések például vízsugaras és lézeres vágógépek előnyei és az általuk elérhető kimagasló minőség és megbízhatóság is megjelenik minden termékükben.

A modern lemez- és csőmegmunkáló technológiák folyamatos bevezetésének köszönhetően mára a klasszikus kézi kovácsolás mellett vízsugaras vágást, lézeres lemezmegmunkálást, lézeres csővágást, CNC vezérelt csőfúrást, élhajlítást, sorjátlanítást, hegesztést és más modern megmunkáló folyamatokat végeznek. Széleskörű szolgáltatásaik közé tartozik az acélszerkezetek gyártása, félkész alkatrészek gyártása és a felületkezelés is.

2016_02_29-Rabacsa_132_slider

Az új üzemcsarnokban és a hozzá kapcsolódó irodaépületben szerteágazó megmunkálási palettával szolgálják ki a megrendelőiket. A termékek gyártását a gyártás-orientált tervező mérnökök és technológusok alkotta műszaki csapat segíti a legmodernebb 3D-s tervezőszoftverek, elsősorban SolidWorks segítségével. A tervezést végző mérnökök és technológusok elsősorban kész tervekkel rendelkező alkatrészek gyártásával foglalkoznak, azonban a gyárthatósági vizsgálatot követően, a gyártás költséghatékonyságának szem előtt tartásával az alkatrész módosítását is vállalják.

Az üzemátadó ünnepségen készült videónkat itt tekinthetik meg:

2010-ben, már az új telephelyen került bevezetésre a vízsugaras vágási technológia, ami kiemelt szerepet kap a cég életében. A rendkívül rugalmas és hatékony vízvágó technológia számos olyan előnnyel rendelkezik, mely a Rabacsa Kft. számára kulcsfontosságú a minőségi termékek elkészítéséhez. Ilyen például a megmunkálható anyagok széles választéka, a kiváló minőség és a magas sebesség. Vízsugaras vágással 4050 x 2050 x 200 mm-es lemezek vágását végezhetik, 0,05 mm-es ismétlési és pozicionálási pontossággal.

2016. februárjában ünnepélyes keretek között adták át a Rabacsa Kft. új, modern üzemcsarnokát

A további bővítések részeként 2015 óta lézeres megmunkálást is végeznek az új gyártócsarnokban. Erre a célra egy 4kW-os AMADA CO2 lézert vásároltak. A kombinált síkágyas és csőlézer kimagasló pontosságával, egyszerű programozásával és a rövid mellékidőkkel ideális kis- és nagy szériák gyártásához is. A géppel akár 25 mm vastag acél, 15 mm vastag rozsdamentes acél vagy 10 mm vastag alumínium lemezek is megmunkálhatók. Az AMADA megoldása a lemezvágás mellett zártszelvények, profilok és csövek vágására is alkalmas, általában a gyártás előkészítését végzik ezekkel a folyamatokkal. A maximálisan 220 mm átmérőjű és 9 mm-es falvastagságú, akár 6 m hosszú csöveken és profilokon illesztések és csomópontok kialakítására alkalmazzák ezt a technológiát, ami a későbbi felhasználást könnyíti meg.

A lemez- és csővágás mellett kiemelt fontosságú lemezmegmunkálási technológia az élhajlítás. A magas szakmai képzettségnek, a kiváló minőségű élhajlító gépeknek és a gyártásközi ellenőrzéseknek köszönhetően kimagasló minőséget érhetnek el lemezhajlítással. Így akár 3000 mm-es hajlítási hossz esetében is tized milliméteres tűrésekkel készíthetnek bonyolult hajlított elemeket.

A családi hagyományokat tiszteletben tartva, a jövőben is a lehető legmagasabb minőséget és művészi értéket képviselő termékekkel, új technológiák bevezetésével és az alkalmazott megmunkálógépek tárházának folyamatos bővítésével állnak ügyfeleik rendelkezésére.

 

További információ

A Rabacsa Kft. honlapján, illetve a Rabacsa Kft. fémmegmunkálási tevékenységét bemutató oldalán.