Forgács brikettálás mesterfokon

Az AMADA nem csak a lemezmegmunkálás és a forgácsolás területére gyárt gépeket, de a megmunkálások után keletkező hulladékok feldolgozására is van megoldásuk.

AMADA_chip_compactor_cikkAz SCP 103 H jelű automatikus forgács brikettáló és automatikus köszörűiszap prés megfelelő választás lehet azoknek az üzemeknek, akik nagy hangsúlyt fektetnek a tiszta munkakörnyezet biztosítására és a hatékony helykihasználásra. A géppel a forgácson maradt hűtő-kenő folyadék visszanyerése is könnyen megoldható, ugyanakkor a gép segíti az ISO 14001 szabványban megfogalmazott környezetvédelmi elvek gyakorlatba ültetését.

A géppel 1:5-től 1:50-ig arányú helykihasználás javulást lehet elérni, ami a sok forgácsot kezelő üzemeknek nem csak a tárolásban, de a forgács elszállításban is segítséget és költségcsökkentést jelent. A hűtő-kenő folyadék visszanyerés pedig akár 95%-kal hatékonyabb lehet a centrifugás gépekhez képest.

Az AMADA MACHINE TOOLS forgács brikettálójának szabadalmaztatott garatkialakítása szükségtelenné teszi a forgács előkezelését, nem kell összezúzni vagy feldarabolni a tömörítés előtt, de egyúttal megakadályozza, hogy a hosszabb forgácsok rátekeredjenek vagy gátakat képezzenek a csigán. További előnye, hogy az iszapos forgács lerakódását is megakadályozza a garat falán.

Amada-SCP103H-chip-compactor-1

Az SCP 103 H modell az előd SCP 100 H erősebb, nagyobb teljesítményű hidraulikus munkahengerrel készített változata. Az új gép hatékonyabban kezeli az olyan rövid forgácsokat is, amik öntvényforgácsolás vagy fűrészelés során keletkeznek. Az SCP 103 H gépet azoknak a felhasználóknak ajánlja a cég, akiknek nagy mennyiségű, sokféle forgácsot kell feldolgozniuk.

További információ

Az Amada Machine Tools honlapján.

Az Amada forgács brikettáló gépeinek hazai forgalmazója az EPL-Tech Kft.

Megosztás
[
    ]