Egyedülálló pontosság a fogaskerékgyártásban – Metaplast Kkt.

A nagy pontosságú fogaskerekek gyártásával foglalkozó Metaplast Kkt. 1983-ban, eredetileg GMK formában alakult. Folyamatos fejlődésük ellenére az évek során sikerült megőrizni a vállalat családi jellegét. Amikor a géppark bővítésére került sor, egyértelmű volt számukra, hogy az Okuma esztergái jelentik az ideális választást. 

A cég filozófiájának köszönhetően a fejlesztési folyamatok minden esetben a minőségi gyártási folyamatokat szolgálják, melynek eredményeképpen számos nagyvállalat minőségi beszállítójaként lehetnek jelen a piacon. Ügyfeleik közé tartozik többek között a BMW Traditionel, a GE Hungary, a Knorr-Bremse, a Robert Bosch, a VW Group,  a ZF Friedriechshafen és a ZF Hungária Kft. is.

Metaplast_Smartus_cikk1

Termékpalettájukon köszörült fogaskerekek, mesterkerekek, zajvizsgáló kerekek, CNC fogazatsorjázó szerszámok, metszőkerekek, fogazat görgőző szerszámok, egyenes és ferde fogaskerekek, csigák, csigakerekek, lánckerekek és bordás szíjkerekek is megtalálhatók. Emellett a piacon egyedüliként etalonok és prototípusok gyártásával, valamint az adott munkadarabhoz szükséges célszerszámok tervezésével is foglalkoznak. A Metaplast Kkt. 1999 óta rendelkezik saját üzemcsarnokkal, ami lehetőséget biztosított a géppark további bővítésére, és a gyártási folyamatok fejlesztésére. Az általuk gyártott termékek mindegyike szigorú minőség-ellenőrzési folyamatokon esik át, melyeket CNC fogaskerék mérőgépeik segítségével végeznek el.

Metaplast_Smartus_cikk2

A kiváló minőség alapját a szakemberek magas képzettsége, szerszámaik és gépeik minőségével szemben támasztott magas elvárásaik adják. Az Okuma-val való együttműködés 3 éve indult, amikor a Metaplast számára világossá vált, hogy a forgácsolási kapacitásuk nem elegendő a piaci igények kiszolgálására, így a géppark bővítése mellett döntöttek. A kis gépekkel szerzett korábbi tapasztalatok alapján egyértelmű volt, hogy az Okuma a megfelelő választás. A megvásárolt eszterga minden szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a körkörösség, pontosság, felületi minőség és mérettartás szempontjából is kimagasló teljesítményt nyújt.

2016_06_09-Metaplast_Smartus_13_cikk 2016_06_09-Metaplast_Smartus_11_cikk

Az általuk választott Okuma LB 3000EX a szériájának legnagyobb horizontális esztergája, mely az Okuma által kifejlesztett Thermo-Friendly Concept-re építve kimagasló stabilitást biztosít. Nagy teljesítményű PREX motorokkal felszerelkezve a nehéz és nagy sebességű megmunkálások során is képes a kiváló minőség fenntartására. A THINC®-OSP vezérlője emellett támogatja az egyedi megmunkálási folyamatokat és számos perifériás eszköz alkalmazását is lehetővé teszi.

A gép megvásárlása, telepítése és üzemeltetése során az Okuma szakemberei minden segítséget megadtak, így a két vállalat között kiváló partneri kapcsolat alakult ki. “Nekünk az iparban és minden területen barátaink vannak,” tette hozzá Varga Norbert, a Metaplast Kkt. ügyvezetője.

További információ

A Metaplast Kkt. honlapján.
Az Okuma gépek hazai forgalmazója, a SMARTUS Zrt. honlapján.

Megosztás
[
    ]