Bemutatkozik a legújabb Mazak 6-tengelyes lézervágógép

A Mazak lézervágó berendezéseinek kimagasló teljesítménye és rugalmassága a vállalat globálisan több mint 100 éves szakmai tapasztalatának és az általuk alkalmazott minőségi technológiáknak köszönhető. A Tube 2016 szakkiállításon Space Gear MK II 510 szimultán 6-tengelyes lézervágó gépüket mutatták be, ami 3D-s cső- és profilmegmunkálásra, hajlított csövek 3D vágására, mélyhúzott alkatrész 3D vágására, sík lemez 2D és 3D vágására, de még hegesztésre is alkalmazható!

A gép a Mazak lézervágó gépeinek már ötödik generációját képviseli. Rendkívüli rugalmas, csőmegmunkálási és 2D-s lézervágási folyamatok széles választéka végezhető el vele, amit a kiállításra látogatók a gépbemutatókon keresztül élőben is megfigyelhettek. A vastag lemezek vágásától kezdve a lemezek szögben történő vágásán keresztül egészen az alapanyag alulról és felülről történő megmunkálásáig számos feladatra kiváló megoldást jelent a Mazak új 6-tengelyes gépe.

Mazak_space_gear_mk_II_510_tube_2_cikk

A Space Gear emellett acélcsövek vágására, hajlított csövek megmunkálására, szabadformájú 3D-s alkatrészek megmunkálására, valamint hegesztésre is képes, így például egy lemezből és csőből kivágott, majd összehegesztett alkatrész gyorsan és egyszerűen, egy gépen előállítható.

A még szélesebb körű felhasználhatóság érdekében a 420 mm-es Z-irányú úthosszal rendelkező alapverzió mellett a vásárlók számára egy 720 mm-re bővített verzió is elérhető. A 6-tengelyes megmunkálási műveletekkel akár 19 mm vastag lemezek is megmunkálhatók, az állandó sugárhossz pedig egyenletes teljesítményt tesz lehetővé. 3D módban a gép a rendkívül kompakt, A-tengelyen ±360°-os, a B-tengelyen ±135°-os elfordulásra képes vágófej segítségével akár komplex alkatrészeket felületének kialakítására is képes. A különböző felületek pontos követését, valamint a munkadarab és a lézerfej közti állandó távolság fenntartását egy érintésmentes érzékelő segíti. A Space Gear MK II 510 2,5 és 4,0 kW-os kivitelben, 3050×1525 mm-es munkaterülettel érhető el.

Forrás:Mazak

További információ:

A Yamazaki Mazak Hungary hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]