Az új Technológiai Központban megtekinthető a Mazak legújabb, 5-tengelyes technológiája

A Yamazaki Mazak új, magyarországi Technológiai Központjában két új 5-tengelyes gép is látható, amelyek lehetővé teszik a DONE-IN-ONE („egy gépen belüli”) gyártási koncepció megvalósítását.

A legújabb generációs VARIAXIS i-500 megmunkáló központ több felület megmunkálására képes, és alacsonyabb megmunkálási időt, kiemelkedő pontosságot és páratlanul ergonomikus kialakítást kínál felhasználói számára.

A VARIAXIS kiemelkedő teljesítményét egy 12 000 1/perc fordulatszámú, 22 kW-os főorsó és mindössze 4,5 másodperces szerszámcsere biztosítja. A nagy munkaterületű (akár 500 mm-es átmérőjű alkatrészek megmunkálására alkalmas) gép kiemelkedő teljesítményt kínál az 5 tengelyes megmunkálás elvégzésére. A gép palettacserélővel is rendelkezik, ami tovább növeli a termelékenységét.

Az új technológiai központban kiállított VARIAXIS i-500 SmoothX vezérléssel van felszerelve, amely egy 19 hüvelyes érintőképernyővel rendelkezik, és az elődjéhez képest 38%-kal kevesebb billentyű-leütéssel teszi lehetővé a program megadását, működés közben. A legújabb generációs, nagy sebességű szervo meghajtóból és motorból álló csomagnak köszönhetően a gyártási ciklusidők is radikálisan alacsonyabbak: akár 540 m/perc sebesség is elérhető, ami négyszeres növekedést jelent az elődmodell vezérléséhez képest.

Az új Technológiai Központban a VARIAXIS i-600 is megtekinthető, amely a kategória egyik legnagyobb munkaterületét biztosítja, hiszen akár 700 mm átmérőjű és maximum 450 mm hosszú munkadarabok megmunkálására is képes.

A kategória legnagyobb teljesítményét egy 18 000 1/perc fordulatszámú főorsó és 18 000 mm/perc gyors előtolási sebesség biztosítja.

Az Magyarországon kiállított gép Siemens SINUMERIK 840D sl vezérléssel rendelkezik, így a szabványosított Siemens rendszerrel dolgozó ügyfelek is megtapasztalhatják a Mazak 5- tengelyes technológiájának kiemelkedő pontosságát és teljesítményét.

További információ

A Mazak magyar nyelvű weboldalán.

Megosztás
[
    ]