A legjobb ingyenes mobil alkalmazások CNC-seknek II.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttünk párat a legnépszerűbb ingyenes alkalmazásokból, melyek a mérnöki munka mindennapi kihívásaiban jelenthetnek segítséget. Ennek már több mint egy éve, így újra megnéztük, mik a jelenlegi legjobb mérnöki-gépipari ingyenes alkalmazások!

ingyenes_alk_cikk

Az okostelefonon vagy tableten futtatható programok a megmunkálási adatok egyszerű kiszámításával, CAD modelljeink hordozható változatának megjelenítésével, vagy akár egy átfogó tudásbázis gyors elérésével segíthetik munkánkat.

Engineering Handbook Lite

Ez a hordozható mérnöki kézikönyv bárhol és bármikor elérhetővé tesz számunkra egy olyan tudásbázist, melyre a mindennapok során szükség lehet. Különböző képleteket anyagtudományi, mechanikai és fémmegmunkálással kapcsolatos adatok számíthatók ki pár érintéssel.

Letöltés Google Play

iEngineer

Csavarok, anyák kötőelemek interaktív adatbázisa, ahol a különböző anyagok erőssége és egyép paraméterek, az elemekre ható erők is megtalálhatók.

Letöltés iTunes

Inventor Publisher Mobile Viewer

A 2D és 3D termékek technikai dokumentációjának elkészítéséhez tervezett applikációval akár a költségek is csökkenthetők, ezzel felgyorsítva a termék piaci bevezetését. A CAD modellek megtekintése mellett magát a modellt és a termékre vonatkozó adatokat is könnyedén megoszthatjuk. Az Inventor Publisher Mobile Viewer inkább nevezhető próbaverziónak, mint ingyenes alkalmazásnak, azonban így könnyedén eldönthetjük, hogy megéri-e számunkra a teljes értékű, fizetős változat.

Letöltés iTunes, Google Play

Autodesk ForceEffect Motion

Mozgó alkatrészeket tartalmazó mechanikai rendszerek mobil tervezése és szimulációja, akár az irodában, az iskolában, vagy bárhol, ahol elővesszük az okostelefont. Szimulációkkal és a mozgás során fellépő erők kiszámításával rengeteg időt spórolhat a felhasználók számára.

Letöltés Google Play

iCAD free

A minden elterjedt CAD és 3D animációs csomaggal kompatibilis app fontos eszköz lehet minden tervezéssel, megmunkálással, minőségellenőrzéssel foglalkozó mérnök és 3D animációkat készítő szakember számára. Az alkalmazás segítségével megtekinthetjük és megoszthatjuk a CAD modelleket.

Letöltés iTunes

GrabCAD

A GrabCAD oldalon fellelhető teljes CAD adatbázis és rengeteg hasznos információ már az ingyenes applikáción keresztül is elérhető. A kisebb képernyőre optimalizált verzió kényelmes böngészést tesz lehetővé a GrabCAD tudástárában és a GrabCAD Workbench által tárolt privát projektek között.

Letöltés Google Play

NEi Stratus

Egy rendkívül hasznos, NASTRAN alapú FEA applikáció, ami az iPhone/iPad képernyőjén teszi elérhetővé a NASTRAN FEA technológiájának egy majdnem teljes értékű változatát.

Letöltés 

FieldNotes Lite

Aki terepen dolgozik, vagy éppen két iroda között ingázik, biztosan hasznosnak találja majd ezt az alkalmazást. Jegyzeteinkhez képeket, dokumentumokat, vagy akár a pozíciónkat is hozzácsatolhatjuk.

Letöltés FeildNotes

Royal Solver Lite

Az egyszerűbb mérnöki feladatok során felmerülő egyenletmegoldások és matematikai problémák egyetlen érintéssel megoldhatók. A lite verzió a fizetős változat néhány funkcióját nélkülözve is tökéletesen alkalmas a mindennapok során felmerülő számítások elvégzésére.

Letöltés Google Play

Free Graphing Calculator

Nincs benne semmi különleges, mégis rendkívül hasznos lehet. Nem kínál többet, mint ami a nevéből is látszik, ez egy grafikus számológép, amit az okostelefonunkon használhatunk.

Letöltés iTunes

i48

A HP48GX számológép emulátor már valamivel komplexebb és átfogóbb applikáció, mellyel a mátrix műveletek és integrálszámítások elvégzése is gyerekjáték.

Letöltés iTunes

Free42

A HP-42S számológép és HP-82240 hőpapíros nyomtató okostelefonon is elérhető verziója, szintén hasznos eszköz a mindennapok során.

Letöltés Google Play

SMath Studio

Erőteljes matematikai program mobilalkalmazás köntösbe bújtatva. A WYSIWYG szerkesztővel és mérési támogatással ellátott app rengeteg számítási lehetőséget biztosít, a kezelői felület pedig 38 nyelven elérhető.

Letöltés SMath Studio

GNU Octave

Tulajdonképpen a MatLab egy ingyenes, telefonon is futtatható változata. A numerikus számítások elvégzésére tervezett programnyelv lineáris és nemlineáris problémák megoldására és egyéb magasabb szintű numerikus számítások elvégzésére alkalmas. Az erőteljes belső motor mellett jól átlátható grafikus interfészt kapunk, amivel az adatok vizualizálása és megváltoztatása sem jelenthet gondot, még egy kisebb képernyőn sem. Használhatjuk az interaktív parancssoros felületet, de nem interaktív programok írása is lehetséges.

Letöltés gnu.org

 

 

 

 

 

 

Megosztás
[
    ]