A Hexagon Metrology bemutatta a GLOBAL CMM sorozat legújabb tagját

A GLOBAL EVO koordináta mérőgép jobb szkennelési teljesítményt, gyorsabb mérést, egyúttal nagyobb termelékenységet ígér.

A Hexagon Metrology bemutatta a sokoldalú GLOBAL koordináta mérőgép-sorozatának (CMM) legújabb modelljét. Ezt a kategóriájában kiemelkedő gépet, a Hexagon Metrology a nemzetközileg elismert Pininfarina tervezőcéggel közösen, speciálisan úgy tervezte meg, hogy az, a pontos tapintó szkennelést és nagy áteresztőképességet igénylő gyártók számára, gyors mérést és nagyfokú hatékonyságot biztosítson.

hexagon_global_evo_cikk

A kiemelkedően sikeres GLOBAL sorozat megbízható alapjaira építve, a GLOBAL EVO számos új technológiai megoldást alkalmaz a gyorsabb mérés érdekében, mindezt anélkül, hogy a teljesítményben kompromisszumra kényszerülne. A tervezés középpontjában a Compass áll, egy kombinált hardver/firmware rezgéscsillapító technológia, amely a CMM úgy működik, mint egy felfüggesztési rendszer. A Compass-szal a gép hatékonyan tudja kompenzálni azokat a rezgéseket, amelyeket saját mozgásai idéznek elő, így gyorsabb mérést tesz lehetővé, anélkül, hogy a mérés pontossága csökkenne. A Scan Pilot firmware-rel együtt, mely még a komplex, ismeretlen profilok letapogatása esetén is szilárd és gyors méréseket tesz lehetővé, a Compass garantálja GLOBAL EVO kiváló mérési teljesítményét.

A GLOBAL EVO egyedülálló abban is, hogy elsőként alkalmazza a Fly2Mode-t, a Hexagon Metrology új-generációs útvonal-optimalizáló rendszerét. A Fly2Mode automatikusan generálja és alkalmazza a legrövidebb utat két pont között, egyenletes mozgást biztosít, és csökkenti a program-végrehajtási időket.

„A GLOBAL EVO a takarékosságot tartja szem előtt időben és pénzben egyaránt.” – mondta Anna Maria Izzi, a Hexagon Metrology Bridge CMM termékmenedzsere. „A gépben alkalmazott műszaki megoldások célja a nagyobb mérési sebesség elérése. A GLOBAL EVO kategóriájában kiemelkedő szkennelési teljesítményt és mérési sebességet kínál, ami a folyamathoz szükséges idő lerövidülését eredményezi. Továbbá, ebben a koordináta mérőgépben alapfunkcióként érhető el az új Eco Mode funkció, ami jelentős mértékben hozzájárul az általános működtetési költségek csökkentéséhez. A GLOBAL EVO kifejlesztésével egy olyan CMM gépet alkottunk, amely a minőség fenntartása mellett képes támogatni a gyártókat a termelékenység fokozásában.”

További információ

A Hexagon hivatalos oldalán.

Megosztás
[
    ]