A Hexagon felvásárolta az AICON 3D Systems-t

A térinformatikai és ipari vállalati alkalmazások fejlesztése során a termelékenységet és minőséget középpontba állító információs technológiák egyik nemzetközi piacvezetőjeként ismert Hexagon AB március 31-én bejelentette az AICON 3D Systems felvásárlását. Utóbbi vállalat az optikai és hordozható, érintésmentes 3D mérési rendszerek egyik vezető beszállítója az ipari gyártás területén.

Hexagon_aicon_slider

Az 1990-ben alapított, a németországi Braunschweig-ben található AICON immár több mint 25 éve látja el mérőeszközökkel a neves autóipari gyártókat, a repülőgépgyártással, hajóépítéssel, megújuló energiával foglalkozó vállalatokat, továbbá a gépipari piac szereplőit.

A több mint 140 főt foglalkoztató AICON közvetlenül képviselteti magát Németországban, míg Kínában, Koreában, Japánban és az Egyesült Államokban leányvállalatokkal rendelkezik. Ezen felül egy nemzetközi viszonteladói hálózatot is kialakított, melyet helyszíni erőforrásokkal támogat.

„Az AICON egy elismert márka, mely fejlesztőcsapatainak köszönhetően kimagasló műszaki kompetenciát tudhat magáénak, és szkenner portfóliója stratégiai jelentőségű”, mondta Ola Rollén, a Hexagon elnöke és vezérigazgatója. „Lehetőséget látunk abban is, hogy a Hexagon nyomdokán haladva, az AICON szélesebb portfólióját terjeszthessük el a nemzetközi piacon.”

Az AICON 3D Systems vezérigazgatói, Carl-Thomas Schneider és Werner Bösemann az alábbiakat tették hozzá: „A Hexagon-hoz történő csatlakozással egyedülálló lehetőséget kaptunk arra, hogy elsőosztályú mérőeszközeinket világszerte, vásárlók széles köréhez juttathassuk el.”

Az AICON teljes körű konszolidációja áprilisra fejeződik be. A vállalat 2015-ös forgalma mintegy 19 millió euróra tehető.

Forrás:AICON 3D Systems

További információ

Az AICON 3D Systems oldalán.

Megosztás
[
    ]