Új VL függőleges eszterga széria az EMAG-tól

emag-vl-2A VL széria függőleges esztergái egy teljesen új koncepciót jelentenek az EMAG csoportban: a moduláris gépeket. Az EMAG sikeres függőleges esztergáira alapozva több mint 20 éves fejlesztői és gyártói tapasztalatot sikerült összevonni ebben az új gépkoncepcióban, melybe beépítették a jelenlegi, piacon elérhető kiemelkedően rugalmas és hatékony gyártóeszközöket.

emag-vl-5

Moduláris felépítéssel a költségcsökkentéshez

Ahhoz, hogy a kis- és közepes szériák gyártásához ideális moduláris felépítésű gépszériát fejlesszenek, az EMAG mérnökei kompakt, egyszerű gépfelépítést terveztek az új gépekhez. A kis helyigény alacsonyabb “helyköltséget” és szabadabb gépelrendezést biztosít (például Chaku Chaku vagy zárt körű elrendezésben – “chaku-chaku: A japán kifejezés jelentése: töltés-töltés. Azokat a gépeket nevezzük így, amelyeknek automatikus anyagkiadó rendszerük van, így csak betölteni kell az alkatrészt, a gép pedig kiadja azt a megmunkálás végeztével. De gyakran így nevezzük az összes olyan megmunkálógépet, ahol az operátor feladata csak annyi, hogy kicserélje az alkatrészt a gépben, elindítsa azt, majd pedig átsétáljon a következő géphez, ahol szintén ezeket a tevékenységeket kell elvégeznie. Ezek a jidokával ellátott gépek nem igényelnek felügyeletet, az operátornak csak addig kell a gépnél tartózkodnia, amíg az anyagcserét elvégzi.” – forrás: leanszotar.hu – a szerk.)

Minden VL gép integrált O-automatizált munkadarab szállítóval van felszerelve a bal oldalán. Ez a főorsó automatikus munkadarab adagoló funkciójával rövid ciklusidőket és még nagyobb termelékenységet biztosít. A gépkezelők gyorsabb munkavégzését segíti, hogy könnyen elérhető helyre kerültek a szerviz és gépkiszolgáló részegységek (elektronikus, hidraulikus, pneumatikus rendszerek, a hűtő-kenő rendszer és a géphűtő rendszer), így a gépkarbantartás jelentősen leegyszerűsödött. Ha figyelembe vesszük a sztenderd alkatrészek miatti alacsony karbantartási költséget, a kis helyigényt és az integrált automatizálás és munkadarabcsere miatti gyártási idő csökkentést, az EMAG moduláris gépeinek célja egyértelmű: költségcsökkentés minőségi kompromisszumok nélkül.

emag-vl-1

A VL széria függőleges esztergagépei négy méretben érhetőek el, hogy a megmunkálandó munkadarabok körét a lehető legjobban lefedjék. A legkisebb, VL 2 gép 100 mm-es átmérőig képes megmunkálni, a nagyobb VL 4, VL 6 és VL 8 gépek pedig fokozatosan, 100 mm-ként nagyobb munkadarabok forgácsolására képesek. Ezzel a sorozat széles körben alkalmazható, akár 400 mm munkadarab átmérőig.

Minden VL gép 12 szerszámférőhelyes revolverrel rendelkezik, amivel nagyon gyors szerszámcsere idő és forgácsolástól-forgácsolásig idő érhető el. A gépek továbbá Y-tengellyel is bővíthető a revolveren, így az elvégezhető megmunkálások köre még tovább bővíthető.

emag-vl-4

A gép fejlesztése alatt elsődleges szempont volt a gyártható alkatrészek magas minősége. A gépágy rezgéscsillapított MINERALIT® polimer-betonból készül. Ez a gépágy a nagy teljesítményű főorsóval együtt garancia a pontosságra. A függőleges kialakítás egyszerű forgácseltávolítást biztosít, ami még a gépkezelő forgácseltávolítási feladatait is jelentősen leegyszerűsíti és meggyorsítja. Minden VL gép felszerelhető munkadarab ellenőrző tapintórendszerrel, ami a munkadarab ellátó és a munkatér között helyezkedik el, így akár folyamat közbeni mérésekre is egyszerűen nyílik lehetőség.

emag-vl-3

Modern gyártás a VL gépekkel

A VL gépek kiválóan alkalmazkodnak a piac új, megváltozott megrendelői igényeihez. Ezek a moduláris gépek kis helyen integrálják a legújabb gyártási technológiákat az elérhető legnagyobb termelékenységért. Függetlenül a munkadaraboktól, a VL 2, VL 4, VL 6, és VL 8 gépekkel magas minőségű és pontosságú alkatrészek gyárthatók, alacsony költségek mellett.

Forrás:EMAG

További információ

Az EMAG honlapján.

Megosztás
[
    ]