Új kollaboratív robot egyenesen Japánból – FANUC újdonságok az Ipar Napjain

A robottechnológia és az ipari robotok világának kiemelt szereplőjeként a FANUC idén 6. alkalommal vonultatja fel legfontosabb fejlesztéseit és legújabb technológiáit hazánk egyik legrangosabb ipari szakkiállításán. Az Ipar Napjain készült videónkban olyan FANUC megoldások is bemutatásra kerülnek, melyekkel a magyar piacon korábban nem találkozhattak a szakmabeliek.

Az idei év különlegessége, hogy a vállalat legújabb kollaboratív robotja, mely a tervek szerint a június 21-24. között megrendezésre kerülő AUTOMATICA 2016 kiállításon debütál majd Európában, az Ipar Napjain is kiállításra kerülhetett. A FANUC CR-7iA 7 kg-os terhelhetőségével és a kollaboratív robottechnológia minden előnyével felszerelkezve ideális megoldás az Ipar 4.0 és a digitális gyártás kihívásaira.

A CNC gépek terén szerzett több mint 60 évnyi tapasztalattal a háta mögött a FANUC az ipari robotok mellett kiváló gyártásautomatizálási, vezérlési és megmunkálási megoldásokat is kínál. 2014 óta a FANUC magyarországi leányvállalata is foglalkozik a ROBOMACHINE gépek értékesítésével, szervizelésével, műszaki támogatásával. Ennek keretein belül a ROBODRILL megmunkálóközpontok, a ROBOCUT huzalszikra forgácsolók, valamint a ROBOSHOT fröccsöntőgépek érhető el az ügyfelek számára.

FANUC_IN2016_cikk5

A vállalat több évtizedes szakmai tapasztalata minden termékében megjelenik, a ROBOSHOT elektromos fröccsöntőgépben például saját fejlesztésű szervomotorok és FANUC vezérlés található. Szervomotorok fejlesztésével már 40 éve, míg a vezérlés alapját adó CNC technológiával 60 éve foglalkoznak.

A FANUC magasan képzett műszaki csapata már az értékesítési folyamat során is támogatást nyújt az ügyfelek számára, például tesztmegmunkálással, valamint a gépek telepítésekor a hardver és szoftver opciók telepítésével, ezzel lehetőséget biztosítva a személyre szabott megoldások kialakítására. A vállalat minden megoldása közös platformot használ, ami a lehető legmagasabb kompatibilitást, a redundancia kizárását és magas szintű rugalmasságot tesz lehetővé, emellett csökkenti a fejlesztési és telepítési költségeket.

FANUC_IN2016_cikk1 FANUC_IN2016_cikk2

Ugyan a hazai piacon csak kicsivel több, mint 1 éve tartozik közvetlenül a hivatalos gyári képviselethez az összes termék, köztük a szerszámgépek értékesítése,  az eladási számok mégis rendkívül biztatóak, melynek eredményeképpen a szakmai csapat bővítésére is lehetőségük nyílt. “Nagyon sok gépet sikerült értékesíteni, ennek köszönhetően tovább bővült a műszaki csapatunk, annak érdekében, hogy az ügyfeleink igényeit a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk kielégíteni,” tette hozzá Mezei Tamás, a FANUC Hungary Kft. ügyvezetője.

Az általuk kínált gépekkel megmunkálási folyamatok széles választéka végezhető el, céljuk, hogy a világ egyik vezető, gyártásautomatizálási rendszereket fejlesztő vállalataként ügyfeleik számára elsőosztályú megoldásokat és szolgáltatásokat kínáljanak a gyártás és ipari automatizálás területén.

[nggallery id=278]

További információ

A FANUC hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]