Szabad gyártási kapacitás mikron alatti pontossággal

A csehországi SQS Vláknová Optika száloptikai megoldások gyártásával foglalkozik, a hazai piacon elsősorban PLC száloptikai teljesítmény osztóival van jelen. Az általuk végzett gyártási folyamatok mikron alatti pontosságot igényelnek, így fejlett gépparkkal és modern méréstechnikai berendezésekkel rendelkeznek. Szabad gyártási kapacitásuk és szakmai támogatásuk a hazai piac résztvevői számára is elérhető. 

Az 1994-es alapítást követő gyors fejlődésnek köszönhetően mára a száloptikai, opto-mechanikai és opto-elektronikai eszközök széles választéka található meg az SQS kínálatában. A közel 200-ra bővült szakembergárda elsősorban telekommunikációs cégeknek szánt eszközök gyártását végzi, de az orvosi- és gyógyszer-technológiai, vegyipari, olaj- és gázipari, autó- és repülőgép ipari, valamint méréstechnikai szektorokban is nagy igény mutatkozik a precíziós száloptikai megoldásaik iránt.

SQS_száloptika_cikk2

A cég különlegessége, hogy az általánosságban ismert eszközök előállítása mellett kimondottan nagy precizitást igénylő, egyedi gyártási folyamatokat is végeznek. Szolgáltatásaik magas minőségére a jól képzett szakemberek és az évek során kiépített, széleskörű európai ipari kapcsolatrendszer a garancia.

SQS_száloptika_cikk1

Gyártási kapacitás precíziós alkatrészek megmunkálására

Az  SQS  immár több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a száloptikai alkatrészek tervezésében, fejlesztésében és előállításában a száloptika, opto-elektronika, orvostechnika, illetve az olaj- gáz- és autó ipar területén. A hazai piacon való megjelenésüket termékeikkel, szabad gyártási kapacitásuk bérmunka formájában történő értékesítésével, valamint szakmai támogatásukkal teszik hatékonyabbá. A finommechanikai alkatrészek megmunkálására rendelkezésre álló gyártási kapacitást szakmai együttműködés keretein belül, tervezési, fejlesztési munkákkal és gépi bérmunka szolgáltatással vehetik igénybe az érdeklődők. Az általuk biztosított folyamatok között precíziós CNC megmunkálás, hosszesztergálás, valamint komplex megmunkálási folyamatok, marás, fúrás, esztergálás és menetvágás is megtalálható.

SQS_száloptika_cikk3

Az SQS szolgáltatásai közé tartozik a CNC programozás, prototípus és kis-szériás gyártás, mikrométer alatti pontosságot igénylő alkatrészek gyártása, valamint a tesztek és mérések elvégzése is. A mechanikai alkatrészeket számos különböző alapanyagból, 0,5 és 23 mm közti átmérőkkel, hosszeszterga segítségével gyártják, ami nagy hossz/átmérő arány mellett is biztosítja a mikron alatti pontosságot.

Modern CNC megmunkálógépek és fejlett technológiák mellett a tervezés és fejlesztés során az SQS szakértői segítik az ügyfeleket a lehető legoptimálisabb megoldások kidolgozásában. Ennek köszönhetően a legbonyolultabb alkatrészek és komplex szerelvények esetében is az ügyfél igényeinek leginkább megfelelő végeredményt kaphatják. Ilyen esetekben 3D CAD szoftverek segítségével optimalizálhatók az ügyféltől kapott 2D vagy 3D modellek.

SQS_száloptika_cikk4

Az SQS által végzett támogatás részeként a vállalat szakemberei a géppark maximális kihasználhatóságát, a folyamat hatékonyságát és az alapanyag jellemzőit figyelembe véve készítik el az adott alkatrész gyártásához szükséges CNC programot. A modern CNC technológiákat alkalmazó szerszámgépek és méréstechnikai eszközök segítségével rendkívül magas pontosságot érhetnek el.

A vállalat emellett számos más területen is jelen van, például, ipari nano mozgató rendszerek fejlesztésével foglalkozik. Ez a megoldás lehetővé teszi a nagy tömegű ipari alkatrészek és berendezések nano pontosságú mozgatását.

További információ

Az SQS Vláknova optika hivatalos honlapján.

Kapcsolattartó:
Szakadáti János
2051 Biatorbágy, Kossuth L. u. 12/B.
Tel/Fax: +36 23 310- 022
Mob.: +36 30 629-2445
e-mail: jszakadati@gmail.com

Megosztás
[
    ]