Minőségi szerszámok a Metálmaró Kft-től – Trochoidális marás

A több mint 50 éves tapasztalatot és a legmodernebb technológiákat ötvözve a Metálmaró Kft. szerszámai számára a modern ipar kihívásai sem jelentenek akadályt. Kiváló szakembereik és minőségi megmunkálógépeik segítségével az egyedi igényeknek és az adott megmunkálási feladatnak leginkább megfelelő megoldásokat kínálják ügyfeleiknek.

Tarcsányi Béla a cég alapításakor azt tűzte ki célul, hogy ügyfelei számára mindig a lehető legmagasabb minőségű személyre szabott megoldásokat nyújtsa. Ez a hozzáállás segíttette a folyamatos fejlődést, ma már több mint 60 szerszámgéppel és a legmodernebb 3-dimenziós tervező programok felhasználásával folytatják tevékenységeiket.

Metalmaro_trochoid_cikk3

A trochoidális szerszámpályákat alkalmazó marási folyamatok előnye, hogy a szerszámra és a gépalkatrészekre ható terhelés jóval kedvezőbb a hagyományos stratégiákhoz képest, emellett a költségek és a megmunkálási idő tekintetében is optimálisabb választás lehet sok esetben. A folyamat lényege, hogy a szerszám örvénylő mozgást végezve nagyobb anyageltávolítási rátával képes dolgozni. Ennek köszönhetően ugyanaz a nagyolási folyamat nagyobb fogásmélységgel, egyenletesebb szerszámterheléssel végezhető el.

A hagyományos nagyolási eljárások esetében általában a pálya mentén változik a fogásszélesség, így a szerszámra ható terhelés is. Azonban az olyan modern szerszámpályák alkalmazásakor, mint például a trochoidális marás esetében, a fogásszélesség értékét úgy változtatjuk a pálya mentén, hogy a kontakt szög/vágási szög értéke állandó legyen, vagy egy adott határon belül maradjon, így biztosítható az egyenletesebb terhelés. Videónkban a Metálmaró Kft. kettős rádiuszú marószerszámával végzett trochoidális marási folyamatot mutatjuk be.

Megmunkálási paraméterek:

Szerszám átmérője: 12 mm
Szerszám hűtés típusa: léghűtés
Előtolási sebesség: 280 m/perc
Fogásszélesség: 3,5 mm
Fogankénti előtolás: 0,18 mm
Fogásmélység: 16 mm

A Metálmaró által gyártott minden szerszám esetében modern 5- és 6-tengelyes szerszámköszörűk, és 4-tengelyes CNC szerszám mérőgép segítségével érik el az egyedülálló minőséget. A hagyományos és modern CNC megmunkálógépek mellett elsőosztályú méréstechnikai berendezések látják el a mindennapi gyártási feladatokat, így az egyedi megrendelésre készülő szerszámok minősége garantált. A dinamikus fejlődés alapját emellett a magasan képzett szakmai csapat és az új technológiák gyors befogadása jelenti.

Metalmaro_trochoid_cikk2 Metalmaro_trochoid_cikk1

A 100%-ban magyar tulajdonban lévő cég fémforgácsoló szerszámai, felújítási, újraélezési és bevonatolási szolgáltatásai iránt a hazai és nemzetközi piacon is egyre nagyobb igény mutatkozik.

További információ

A Metálmaró Kft honlapján.