LT-FREE 5-tengelyes lézervágó rendszer 3D-s alkatrészekhez

A BLM Group által kifejlesztett 5-tengelyes lézervágó rendszer egyedülálló rugalmasságot és egyszerű használhatóságot biztosít 3D-s alakzatok széles skálájának vágásához. Íves csövek, sík és mélyhúzott lemezek, hidroformált alkatrészek vagy akár hegesztett szerkezetek is könnyedén és pontosan megmunkálhatók az LT-FREE segítségével.

Ennek a rendszernek a használatával egyetlen lépésben végezhető el minden olyan összetett művelet, ami elengedhetetlen a jó minőségű végtermékek gyártásához. Sőt, ezenfelül olyan alkatrészek előállítására is lehetőség nyílik, melyekre a korábbi hagyományos eljárások nem adtak módot. Az egy befogásból való késztermék gyártás egy másik előnye, hogy ezzel rengeteg járulákos költség spórolható meg az anyagmozgatás, a félkész termékek tárolása és a szükséges üzemméret tekintetében is.

Az egyszerű és hatékony offline programozáson alapuló LT-FREE a legkülönfélébb alkalmazások hatékony megvalósítására született, legyen szó akár egy darabos prototípusok gyártásáról vagy éppen sorozatgyártásról.

A rendszer négy eltérő konfigurációban érhető el:

Entry Level: Ez a kialakítás elsősorban prototípus gyártáshoz és olyan kis műhelyek számára készült, melyek viszonylag alacsony darabszámokkal dolgoznak. A rendszer egyetlen asztallal rendelkezik, amire az alkatrészeket készülékekkel kell rögzíteni. Ez olyan esetben jelent optimális választást, amikor a minőség és az egyszerűség sokkal fontosabb szempont mint a ciklusidők.

Mid Flex: Ez a konfiguráció olyan műhelyek számára ajánlott, ahol kisebb alkatrészek gyártása folyik és gyorsabb ciklusidőkre van szükség. Itt két asztal dolgozik megosztott állomásokon, míg az alapanyag betöltés és kirakodás a háttérben zajlik.

Piece Value: Ez a verzió kifejezetten sorozatgyártáshoz készült, elsősorban az autóipari gyártók számára. Körasztalos kialakításával ideális választás olyan alkalmazásokhoz ahol nagy termelékenységre és kevés szerszámcserére van szükség.

High Flex: Ez a legteljesebb felszereltség. Sokoldalú és nagy teljesítményű, két teljesen független, robotizált asztallal. Lemezek és mechanikus összeállítások mellett ezzel a rendszerrel hajlított és hidroformált csövek is pontosan és hatékonyan megmunkálhatók. Az alkatrészeket robotok tartják pozícióban a teljes folyamat során, így nincs szükség összetett készülékezésre.

Az 1 vagy 2 kW-os fiber lézerek használatával az LT-FREE az alapanyagok széles tartományát képes energiahatékony módon feldolgozni, alacson karbantartási költségek mellett. Ezenfelül a BLM Group több évtizedes tapasztalatára alapozva összeállított egy olyan átforgó vágási paraméter adatbázist, ami minden elképzelhető anyagtípushoz és vastagsághoz tartalmaz megbízható ajánlásokat.

A géphez tartozó programozó és szimulációs szoftver segítségével a felhasználók könnyedén beimportálhatják a 3D-s összeállításaikat, gyorsan felparaméterezhetik a megmunkálni kívánt alkatrészeket, automatikusan generálhatják a programokat és grafikusan szimulálhatják a teljes ciklust teljesen offline módon, még mielőtt bármilyen adatot feltöltenének a gép vezérlőjébe. A szoftver ráadásul egy hatékony készülék tervező modult is tartalmaz, így ez a lépés is megvalósítható az LT-FREE saját környezetében.

Forrás BLM Group

További információ

A BLM Group hivatalos weblapján.

Megosztás
[
    ]